2013. június 11., kedd

Cseresznyés és vitaminos muffin

Tegnap délután volt Viktóriánál Tibor a csontkovács, aki egy fantasztikus ember. Pár hónapja a Facebookon Viktória esetét olvasva felajánlotta, hogy ingyen kezeli Viktória lábát és gerincét. Aki esetleg nem ismerné a történetünket, annak csak nagyon röviden írom le. Viktóriánál 6 hónaposan rákot diagnosztizáltak, ami behatolt a gerinccsatornába, és ezáltal deréktól lefelé lebénult. Sok-sok kezelés, műtét után a bénulás valamelyest engedett, de állni, járni nem tud kislányom, így kerekesszékben éli mindennapjait. Tehát Tibor segít nekünk, és tegnap hozott a kezelés mellé epret és cseresznyét Vikinek. Miután megtörtént a kezelése, evett belőle, és a maradékból pedig készült kétféle finom muffin, ami jó lesz tízóraira, uzsonnára, és csak úgy nasinak is.

Kedves Tibor, ezúton is köszönjük a segítségedet.

Most pedig a receptek, és képek következnek!

Cseresznyés muffin


Hozzávalók:
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • ¾ bögre cukor
  • 1 bögre liszt
  • 3 tojás
  • ½ sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 20 dkg magozott cseresznye






Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a Konyhaművész Pro Tálban kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot, amibe belekevertük előzőleg a vaníliás cukrot, tovább verjük, majd a tojás sárgája következik. Ezzel is jól elkeverjük.
A vajat eközben a fél literes MikroKannában 1 perc alatt felolvasztjuk.
A tojásos masszához adagoljuk a lisztet, melyhez a sütőport már hozzákevertük, és a vajat felváltva. Jól kikeverjük az egészet.

A KM Szilikon Keverővel óvatosan a masszába forgatjuk a kimagozott cseresznyét.
A Szilikon Muffin formáinkat ¾ részig töltjük és kb. 25 perc alatt 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A készenlétet tűpróbával ellenőrizzük.


Porcukrozva tálaljuk.

Vitaminos muffin


Hozzávalók:
  • 15 dkg liszt,
  • fél csomag sütőpor,
  • 10 dkg cukor,
  • 2 tojássárgája,
  • 1 dl olívaolaj,
  • 1 kávéskanál vaníliaaroma,
  • 1 dl tej
  • 20 dkg eper (vagy bármilyen fagyasztott vagy friss gyümölcs)



Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A lisztet összekeverjük a sütőporral.
A Konyhaművész Pro Tálban a tojássárgákat kikeverjük a cukorral, vaníliaaromával, olajjal, majd kis adagokban hozzákanalazzuk a lisztet.

A Szilikon Keverővel óvatosan a tésztába keverjük az epret. Megtöltjük a Szilikon Muffin formáinkat, és kb. 25 perc alatt megsütjük.

Mivel minden sütő más-más, a legbiztosabb a tűpróba a készenlét ellenőrzésére.

Porcukrozva kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...