Kedves Tibor, ezúton is köszönjük a segítségedet.
Most pedig a receptek, és képek következnek!
Cseresznyés
muffin
Hozzávalók:
- 10 dkg olvasztott vaj
- ¾ bögre cukor
- 1 bögre liszt
- 3 tojás
- ½ sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 20 dkg magozott cseresznye
Elkészítés:
A tojásokat
szétválasztjuk. A fehérjét a Konyhaművész Pro Tálban kemény habbá
verjük. Hozzáadjuk a cukrot, amibe belekevertük előzőleg a vaníliás cukrot, tovább
verjük, majd a tojás sárgája következik. Ezzel is jól elkeverjük.
A vajat eközben a
fél literes MikroKannában 1 perc alatt felolvasztjuk.
A tojásos
masszához adagoljuk a lisztet, melyhez a sütőport már hozzákevertük, és a vajat
felváltva. Jól kikeverjük az egészet.
A KM Szilikon
Keverővel óvatosan a masszába forgatjuk a kimagozott cseresznyét.
A Szilikon Muffin formáinkat ¾ részig töltjük és kb. 25 perc alatt 180 fokra előmelegített sütőben
megsütjük. A készenlétet tűpróbával ellenőrizzük.
Porcukrozva
tálaljuk.
Vitaminos muffin
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt,
- fél csomag sütőpor,
- 10 dkg cukor,
- 2 tojássárgája,
- 1 dl olívaolaj,
- 1 kávéskanál vaníliaaroma,
- 1 dl tej
- 20 dkg eper (vagy bármilyen fagyasztott vagy friss gyümölcs)
Elkészítés:
A sütőt
előmelegítjük 180 fokra.
A lisztet
összekeverjük a sütőporral.
A Konyhaművész
Pro Tálban a tojássárgákat kikeverjük a cukorral, vaníliaaromával, olajjal,
majd kis adagokban hozzákanalazzuk a lisztet.
A Szilikon
Keverővel óvatosan a tésztába keverjük az epret. Megtöltjük a Szilikon Muffin formáinkat, és kb. 25 perc alatt megsütjük.
Mivel minden sütő
más-más, a legbiztosabb a tűpróba a készenlét ellenőrzésére.
Porcukrozva
kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése