Hozzávalók:
- 70 dkg eper
- bő fél csomag Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
- 1 db csillagánizs
- 7 dkg marcipánmassza
- fél citrom leve
Elkészítés:
Az epret többször váltott vízben jól megmosom, lecsepegtetem és kicsumázva egy 2,5 l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedénybe teszem. Ráteszem a cukrot és a dzsemfixet. Beleteszek 1 db csillagánizst is. Összekeverem és hagyom állni. Néha megkevergetem, és megvárom, amíg szépen olvad a cukor és lé keletkezik az edényben.
Az epret többször váltott vízben jól megmosom, lecsepegtetem és kicsumázva egy 2,5 l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedénybe teszem. Ráteszem a cukrot és a dzsemfixet. Beleteszek 1 db csillagánizst is. Összekeverem és hagyom állni. Néha megkevergetem, és megvárom, amíg szépen olvad a cukor és lé keletkezik az edényben.
Amíg pihen az eper, az üvegeket forró, mosogatószeres vízben elmosogatom a
tetejükkel együtt. Hideg vízzel jól elöblítem és tepsire rakva 100 Fokon
csírátlanítom. Száradásig legyenek az üvegek a sütőben, majd zárjuk el a sütőt,
és én mindig ott hagyom, amíg főzöm a dzsemet.
Ezzel, ha készen vagyok, lereszelem a marcipánt és félre teszem, amíg
elkészül a dzsem.
A dzsemet folytonos keverés mellett felforralom, majd 5 percig zubogva
forralom.
Kiveszem a csillagánizst, belekeverem a lereszelt marcipánt. Addig keverem,
amíg teljesen felolvad. A marcipánnal már nem főzöm!
Kiveszem a sütőből a forró üvegeket, lehetőleg kesztyűvel, mert nagyon
melegek. Megtöltöm a dzsemmel, azonnal lezárom a tetővel és fejre állítom az
üvegeket. 5 percig így hagyom, hogy a tetők fákumozódjanak.
Végül visszaforgatom őket és végleges helyükre téve hagyom kihűlni.
Nagyon finom, különleges íze lesz a marcipántól és a csillagánizstól.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése