Hozzávalók:
- 50 dkg egres
- 75 dkg ribizli
- 50 dkg cukor
- 2 cs Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
Elkészítés:
Az egrest és a
ribizlit megmossuk. Az egresről levágjuk a virágmaradványt és a kis szárat, a
ribizlit leszemezzük.
Felét
mindegyiknek beletesszük a 2, 5 l-es Mirage Főzőedénybe, és pürésítjük.
A maradék egreseket félbe vágjuk, és a püréhez tesszük. Hozzátesszük az egyben
hagyott ribizlit is.
Összekeverjük.
A cukorhoz
hozzákeverjük a dzsemfixet, majd ezt is a gyümölcshöz adjuk, elkeverjük és
hagyjuk kicsit állni.
Közben elmossuk
az üvegeket, elöblítjük. Tepsire rakjuk az üvegeket és a tetőket és sütőben 100
fokon csírátlanítjuk. Addig kell, amíg az üvegek teljesen megszáradnak.
Ez alatt
elkezdjük főzni a dzsemet. Felforraljuk, és nagy fokozaton hagyva zubogva még 3
percig főzzük.
A sütőből kivett
forró üvegekbe töltjük a dzsemet. Lezárjuk az üvegeket, és fejre állítjuk, hogy
a tetők kivákumozódjanak.
Visszafordítás után
mehetnek a helyükre, nem kell dunsztolni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése