2013. június 26., szerda

Ribizli-egres dzsem

Hozzávalók:
  • 50 dkg egres
  • 75 dkg ribizli
  • 50 dkg cukor
  • 2 cs Dr. Oetker Dzsemfix 3:1

Elkészítés:



Az egrest és a ribizlit megmossuk. Az egresről levágjuk a virágmaradványt és a kis szárat, a ribizlit leszemezzük.
Felét mindegyiknek beletesszük a 2, 5 l-es Mirage Főzőedénybe, és pürésítjük. A maradék egreseket félbe vágjuk, és a püréhez tesszük. Hozzátesszük az egyben hagyott ribizlit is.






Összekeverjük.
A cukorhoz hozzákeverjük a dzsemfixet, majd ezt is a gyümölcshöz adjuk, elkeverjük és hagyjuk kicsit állni.

Közben elmossuk az üvegeket, elöblítjük. Tepsire rakjuk az üvegeket és a tetőket és sütőben 100 fokon csírátlanítjuk. Addig kell, amíg az üvegek teljesen megszáradnak.
Ez alatt elkezdjük főzni a dzsemet. Felforraljuk, és nagy fokozaton hagyva zubogva még 3 percig főzzük.






A sütőből kivett forró üvegekbe töltjük a dzsemet. Lezárjuk az üvegeket, és fejre állítjuk, hogy a tetők kivákumozódjanak.
Visszafordítás után mehetnek a helyükre, nem kell dunsztolni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...