2013. június 26., szerda

Bambiban készült ribizli befőtt, avagy narancsos ribizli

Hozzávalók:
  • 1, 3 kg ribizli szemezve
  • 6 dl víz
  • 30 dkg cukor
  • 2 fiola narancs aroma
  • 20 gr Befőtt tartósító
  • ½ citrom leve 

Elkészítés:

Miután a ribizlit megmostuk, leszemeztük, kimérünk belőle 1,3 kg-ot és üvegekbe rakom. Többször tenyeremben megütögetem az üvegek alját, hogy jól tömörödjenek, igazodjanak a kis szemecskék.
Természetesen előtte az üvegeket jól elmostam és sütőben 100 fokon csírátlanítottam!

A cukorral elkeverem a befőtt tartósítót, majd a vízhez adom, szirupot főzök.
Miután a szirup elkészült, pár percig hagyom hűlni, majd hozzáteszem a narancs aromát és a citrom levét. Jól elkeverem és az üvegekben levő ribizlire merem.







Lezárom az üvegeket, 10 percre fejre állítom, hogy a tetők vákumozódjanak.
Visszaforgatás után végleges helyükre teszem a befőtteket.











Megjegyzés: Most kérdezheted, hogy miért is bambiban eltett? Hát nagyon egyszerű a válasz, ugyanis a Bambi is így készül, persze az tartósítószer nélkül, amit azután vízzel hígítva üdítőként fogyasztunk.
Ha tehát marad ki lé, azt szódával, vízzel fogyasztva, finom üdítőt kapunk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...