Hozzávalók:
- 1, 3 kg ribizli szemezve
- 6 dl víz
- 30 dkg cukor
- 2 fiola narancs aroma
- 20 gr Befőtt tartósító
- ½ citrom leve
Elkészítés:
Miután a ribizlit
megmostuk, leszemeztük, kimérünk belőle 1,3 kg-ot és üvegekbe rakom. Többször
tenyeremben megütögetem az üvegek alját, hogy jól tömörödjenek, igazodjanak a
kis szemecskék.
Természetesen
előtte az üvegeket jól elmostam és sütőben 100 fokon csírátlanítottam!
A cukorral
elkeverem a befőtt tartósítót, majd a vízhez adom, szirupot főzök.
Miután a szirup
elkészült, pár percig hagyom hűlni, majd hozzáteszem a narancs aromát és a
citrom levét. Jól elkeverem és az üvegekben levő ribizlire merem.
Lezárom az
üvegeket, 10 percre fejre állítom, hogy a tetők vákumozódjanak.
Visszaforgatás
után végleges helyükre teszem a befőtteket.
Megjegyzés: Most kérdezheted, hogy miért is bambiban
eltett? Hát nagyon egyszerű a válasz, ugyanis a Bambi is így készül, persze az tartósítószer nélkül, amit
azután vízzel hígítva üdítőként fogyasztunk.
Ha tehát marad ki
lé, azt szódával, vízzel fogyasztva, finom üdítőt kapunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése