Hozzávalók:
- 4 kg meggy magozva
- 2 kg cukor
- 1 cs, Dr. Oetker Nátrium- benzoát (ez egy kis csomagos tartósítószer, nagyon szeretem, évek óta ezt használom)
Elkészítés:
Kimagozzuk a meggyet. Magozottan kell 3,5 kg-nak lennie. Beletesszük a nagy 6 l-es Kristály Tálba ráöntjük a cukrot, rászórjuk a tartósítót.
Kimagozzuk a meggyet. Magozottan kell 3,5 kg-nak lennie. Beletesszük a nagy 6 l-es Kristály Tálba ráöntjük a cukrot, rászórjuk a tartósítót.
Addig hagyjuk állni, amíg a cukor teljesen felolvad,
közben többször megkeverjük a lyukas közepű Mesterfogás Keverőkanállal.
Miután a cukor feloldódott, a meggyet üvegekbe
rakjuk, lével feltöltjük és a csavaros tetővel jól lezárjuk és mehet a helyére.
A visszamaradt levet leszűrjük, üvegekbe töltjük,
lezárjuk, és szörpként fogyasztjuk, vagy öntetként használhatjuk süteményekre,
fagylaltra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése