2013. június 21., péntek

Magozott meggy és szörp


Hozzávalók:
  • 4 kg meggy magozva
  • 2 kg cukor
  • 1 cs, Dr. Oetker Nátrium- benzoát (ez egy kis csomagos tartósítószer, nagyon szeretem, évek óta ezt használom)





Elkészítés:
Kimagozzuk a meggyet. Magozottan kell 3,5 kg-nak lennie. Beletesszük a nagy 6 l-es Kristály Tálba ráöntjük a cukrot, rászórjuk a tartósítót.












Addig hagyjuk állni, amíg a cukor teljesen felolvad, közben többször megkeverjük a lyukas közepű Mesterfogás Keverőkanállal.













Miután a cukor feloldódott, a meggyet üvegekbe rakjuk, lével feltöltjük és a csavaros tetővel jól lezárjuk és mehet a helyére.














A visszamaradt levet leszűrjük, üvegekbe töltjük, lezárjuk, és szörpként fogyasztjuk, vagy öntetként használhatjuk süteményekre, fagylaltra.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...