Hozzávalók:
- 1, 3 kg eper
- 50 dkg cukor
- 2 tk vanília aroma
- 1 cs Dr. Oetker Dzsemfix Extra 2:1
Elkészítés:
Az epret többször
váltott vízben jól megmossuk, majd megszárítjuk.
A 2. 5 l-es TW
Mirage edénybe tesszük, miután lecsumáztuk. A Mesterfogás Krumplinyomóval
kissé összetörjük, de csak annyira, hogy azért darabos maradjon az eper.
Rászórjuk a
dzsemfixet, hozzáadjuk a cukrot.
Hagyjuk állni,
közben párszor megkeverjük, hogy a cukor teljesen feloldódjon.
Ez alatt
előkészítjük az üvegeket és tetőket. Jól elmossuk, elöblítjük és megszárítjuk
őket. Aki szeretné, az öblítés után a sütőben még átmelegítheti az üvegeket, én
nem vesződök ilyesmivel, mert ha jól elmosom, elöblítem az is elegendő. Még
sosem romlott meg semmim és több éves lekvárom, dzsemem is van.
Miután
feloldódott a cukor, feltesszük főni a dzsemet. Forrástól számítva maximum 5
percig főzzük.
Belekeverjük a
vanília aromát. (Ezzel nem főzzük már!)
Forrón üvegekbe
töltjük, jól lezárjuk, és az üvegeket fejre állítjuk 10 percre. Így a tető
vákumozódik.
Ezután mehetnek a
helyükre a dzsemek, és majd ott szépen kihűlnek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése