2013. június 1., szombat

Cherry-s eperlekvár

Hozzávalók:
  • 2 kg eper
  • 15 dkg BIO nádcukor
  • 1 dl Cherry
  • 2 cs. dzsemfix 3:1

Elkészítés:
Leszedjük az epret (vagy megvesszük a piacon). Többször váltott hideg vízben jól megmossuk az epret.
Mikor már tiszta a víz, a nagy TW Konyhaművész szűrőbe öntjük és folyóvízzel még jól átmossuk.
Ezután kis adagonként a TW Salátaszárító kosarába rakjuk, megpörgetjük, hogy jól leszáradjon.
Leszedjük a csumáját.

A 6 literes Kristálytálból átöntjük a 7,5 l-es Mesterszakács Füles Főzőedénybe és rúd mixerrel össze turmixszoljuk az epret.

A BIO nádcukrot összekeverjük a dzsem fixszel és az eperhez keverjük.
Magas hőmérsékleten (nagy lángon) felforraljuk, közben állandóan keverjük. Forrástól számítva 5 percig főzzük. Mikor kész, levesszük a tűzhelyről és belekeverjük a cherryt.

A tisztára mosott, öblített üvegekbe töltjük. Azonnal lezárjuk és 15 percre fejre állítjuk az üvegeket.

Ezután száraz dunsztba tesszük a lekvárt.

Szorosan egymás mellé rakjuk az üvegeket és pléddel vagy takaróval betakarjuk. Itt hagyjuk teljesen kihűlni és ezután végleges helyükre tesszük a lekvárokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...