Hozzávalók:
- 2 kg eper
- 15 dkg BIO nádcukor
- 1 dl Cherry
- 2 cs. dzsemfix 3:1
Elkészítés:
Leszedjük az epret (vagy megvesszük a piacon).
Többször váltott hideg vízben jól megmossuk az epret.
Mikor már tiszta a víz, a nagy TW Konyhaművész
szűrőbe öntjük és folyóvízzel még jól átmossuk.
Ezután kis adagonként a TW Salátaszárító
kosarába rakjuk, megpörgetjük, hogy jól leszáradjon.
Leszedjük a csumáját.
A 6 literes Kristálytálból átöntjük a 7,5 l-es
Mesterszakács Füles Főzőedénybe és rúd mixerrel össze turmixszoljuk az epret.
A BIO nádcukrot összekeverjük a dzsem fixszel
és az eperhez keverjük.
Magas hőmérsékleten (nagy lángon) felforraljuk,
közben állandóan keverjük. Forrástól számítva 5 percig főzzük. Mikor kész,
levesszük a tűzhelyről és belekeverjük a cherryt.
A tisztára mosott, öblített üvegekbe töltjük.
Azonnal lezárjuk és 15 percre fejre állítjuk az üvegeket.
Ezután száraz dunsztba tesszük a lekvárt.
Szorosan egymás mellé rakjuk az üvegeket és
pléddel vagy takaróval betakarjuk. Itt hagyjuk teljesen kihűlni és ezután
végleges helyükre tesszük a lekvárokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése