Hozzávalók:
- 0,8 kg eper
- 25 dkg méz
- 8 dkg kókuszreszelék
- 1 citrom leve és héja
- 1 kk vanília aroma
- 1 tasak dzsemfix extra 2:1
Elkészítés:
Az epret megmossuk, megszabadítjuk a szárától. A 2,5 l-es
TW Mirage edénybe tesszük, és a TW Krumplinyomóval kissé megtörjük.
Rászórjuk a dzsemfixet, a kókuszreszeléket és feltesszük a
tűzhelyre főni. Közben kevergetjük.
Forrástól számítva 3 percig főzzük, majd beletesszük a
mézet. A mézzel már csak egy percig hagyjuk a tűzhelyen, amíg az elolvad.
A tűzről levéve belekeverjük a citromlevet, héját és a
vanília aromát.
Azonnal üvegekbe töltjük.
Jól lezárjuk és 10 percre fejre állítjuk az üvegeket, hogy a
tető vákumozódjon.
Ezután végleges helyükre tesszük a dzsemeket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése