2013. június 3., hétfő

Kókuszos eperdzsem

Hozzávalók:
  • 0,8 kg eper
  • 25 dkg méz
  • 8 dkg kókuszreszelék
  • 1 citrom leve és héja
  • 1 kk vanília aroma
  • 1 tasak dzsemfix extra 2:1

Elkészítés:






Az epret megmossuk, megszabadítjuk a szárától. A 2,5 l-es TW Mirage edénybe tesszük, és a TW Krumplinyomóval kissé megtörjük.












Rászórjuk a dzsemfixet, a kókuszreszeléket és feltesszük a tűzhelyre főni. Közben kevergetjük.

Forrástól számítva 3 percig főzzük, majd beletesszük a mézet. A mézzel már csak egy percig hagyjuk a tűzhelyen, amíg az elolvad.







A tűzről levéve belekeverjük a citromlevet, héját és a vanília aromát.
Azonnal üvegekbe töltjük.

Jól lezárjuk és 10 percre fejre állítjuk az üvegeket, hogy a tető vákumozódjon.



Ezután végleges helyükre tesszük a dzsemeket.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...