2013. június 1., szombat

Eperhab

Hozzávalók:

  • 1,5 liternyi eper egészben
  • 80 dkg cukor vagy ízlés szerint még lehet kevesebb is
  • 10 db tojásfehérje (sárgáját egyesével fagyasszuk le, majd később felhasználjuk valamihez)
Elkészítés:




Az epret többször váltott vízben megmossuk, lecsepegtetjük és hagyjuk jól megszáradni.
6 l-es Kristálytálba tesszük, rúdmixerrel pépesítjük.
Hozzáadjuk a cukrot és a tojásfehérjét és robotgéppel, vagy aki bírja kézi habverővel nagyon kemény habbá verjük.
Hűtőbe tesszük.
Tálaláskor eperrel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...