2013. június 1., szombat

Epres gyümölcstorta

Hozzávalók:
Tésztához:
  • 4 db tojás
  • 18 dkg cukor
  • 14 dkg liszt
  • 10 dkg olvasztott vaj

Pudinghoz:
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 2 ek cukor
  • 4 dl tej

Díszítéshez:
  • eper

Zseléhez:
  • 1 cs. Expressz cukrozott tortazselé-piros
  • 2,5 dl forró víz

Elkészítés:
A tojásokat beleütjük a Konyhaművész Pro Tálba, robotgéppel jó habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a lisztet és a 0,5 l-es MikroKannában felolvasztott vajat.

A Szilikon Gyümölcstorta Formát, ha szükséges olvasztott vajjal megkenjük, lisztezzük. (A szilikon formákat akkor kell csak kikenni, ha már száraznak tűnik a szilikon, vagy régen sütöttünk bennük)
A sütőt előmelegítjük 160 fokra.

A tortánkat tűpróbáig sütjük.

Kicsit hagyjuk a formában hűlni a kész tortát, majd egy tálcára borítjuk, és hagyjuk kihűlni.

Az 1 l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedényünkbe beleöntjük a pudingport és a cukrot. Elkeverjük. Kimérjük a 4 dl tejet a Konyhaművész Mérőkancsóval és először kevés tejjel csomómentesre keverjük a pudingport, majd hozzáadjuk a többi tejet is.

Sűrűre főzzük, langyosra hűtjük.

A kiült gyümölcstorta alapunkra öntjük a pudingot.

Az epret többször váltott vízben csumástól jól megmossuk. A TW Salátaszárítóba rakjuk és pár pörgetéssel jól megszárítjuk.
Kicsumázzuk és hosszában szép vékony szeletekre vágjuk az Új Generációs Konyhai Késsel.

Kidíszítjük a tortát.

Ezután elkészítjük az expressz piros zselénket. Ehhez a vizet felforraljuk. Beleöntjük a forró vízbe a zseléport és a Mesterfogás Kézi Habverővel jól elkeverjük.


Azonnal a tortánkra önthetjük úgy, hogy a torta közepétől kiindulva öntjük szép lassan a zselét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...