Hozzávalók:
Tésztához:
- 4 db tojás
- 18 dkg cukor
- 14 dkg liszt
- 10 dkg olvasztott vaj
Pudinghoz:
- 1 csomag vaníliás puding
- 2 ek cukor
- 4 dl tej
Díszítéshez:
- eper
Zseléhez:
- 1 cs. Expressz cukrozott tortazselé-piros
- 2,5 dl forró víz
Elkészítés:
A tojásokat
beleütjük a Konyhaművész Pro Tálba,
robotgéppel jó habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a lisztet és a 0,5 l-es MikroKannában felolvasztott
vajat.
A Szilikon Gyümölcstorta Formát, ha
szükséges olvasztott vajjal megkenjük, lisztezzük. (A szilikon formákat akkor
kell csak kikenni, ha már száraznak tűnik a szilikon, vagy régen sütöttünk
bennük)
A sütőt
előmelegítjük 160 fokra.
A tortánkat
tűpróbáig sütjük.
Kicsit hagyjuk a
formában hűlni a kész tortát, majd egy tálcára borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
Az 1 l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedényünkbe
beleöntjük a pudingport és a cukrot. Elkeverjük. Kimérjük a 4 dl tejet a Konyhaművész Mérőkancsóval és először
kevés tejjel csomómentesre keverjük a pudingport, majd hozzáadjuk a többi tejet
is.
Sűrűre főzzük,
langyosra hűtjük.
A kiült
gyümölcstorta alapunkra öntjük a pudingot.
Az epret többször
váltott vízben csumástól jól megmossuk. A TW
Salátaszárítóba rakjuk és pár pörgetéssel jól megszárítjuk.
Kicsumázzuk és
hosszában szép vékony szeletekre vágjuk az Új
Generációs Konyhai Késsel.
Kidíszítjük a
tortát.
Ezután elkészítjük
az expressz piros zselénket. Ehhez a vizet felforraljuk. Beleöntjük a forró
vízbe a zseléport és a Mesterfogás Kézi
Habverővel jól elkeverjük.
Azonnal a
tortánkra önthetjük úgy, hogy a torta közepétől kiindulva öntjük szép lassan a
zselét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése