Hozzávalók:
- 75 dkg eper
- 375 gr cukor
- 2 cs Dr. Oetker Sütésálló Dzsemfix
- ½ citrom leve
Elkészítés:
Az epret többször
váltott vízben megmossuk, kicsumázzuk.
Beletesszük a 2,
5 l-es Mirage Főzőedénybe. Rászórjuk a cukrot és a dzsemfixet. Jól elkeverjük,
majd botmixerrel teljesen pépesítjük.
Feltesszük a
tűzre, erős fokozaton állandó keverés mellett felforraljuk, majd forrástól 5
percig zubogva forraljuk.
A tűzhelyről
levéve belekeverjük a citrom levét.
Csírátlanított
üvegekbe merjük a dzsemet, lezárjuk, majd az üvegeket fejre állítjuk, hogy a
tető vákumozódjon.
Visszafordítjuk,
és végleges helyére tesszük a dzsemet.
Felbontás után
hűtőben tároljuk, ha nem fogy el egyszerre a dzsem
Tipp: cseresznye, meggy, eper, málna és egyéb
nagyon lédús gyümölcsnél minden 75 dkg gyümölcshöz 2 csomag fixet használjunk!
Tapasztalatom szerint így biztosított a sütésállóság.
A dzsemet kisebb,
egy –egy adagos üvegekbe célszerű eltenni, amit egy bukta, vagy egyéb
süteménynél el szoktunk használni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése