2013. június 13., csütörtök

Sütésálló eperdzsem

Hozzávalók:
  • 75 dkg eper
  • 375 gr cukor
  • 2 cs Dr. Oetker Sütésálló Dzsemfix
  • ½ citrom leve

Elkészítés:
Az epret többször váltott vízben megmossuk, kicsumázzuk.
Beletesszük a 2, 5 l-es Mirage Főzőedénybe. Rászórjuk a cukrot és a dzsemfixet. Jól elkeverjük, majd botmixerrel teljesen pépesítjük.
Feltesszük a tűzre, erős fokozaton állandó keverés mellett felforraljuk, majd forrástól 5 percig zubogva forraljuk.
A tűzhelyről levéve belekeverjük a citrom levét.

Csírátlanított üvegekbe merjük a dzsemet, lezárjuk, majd az üvegeket fejre állítjuk, hogy a tető vákumozódjon.
Visszafordítjuk, és végleges helyére tesszük a dzsemet.



Felbontás után hűtőben tároljuk, ha nem fogy el egyszerre a dzsem

Tipp: cseresznye, meggy, eper, málna és egyéb nagyon lédús gyümölcsnél minden 75 dkg gyümölcshöz 2 csomag fixet használjunk! Tapasztalatom szerint így biztosított a sütésállóság.


A dzsemet kisebb, egy –egy adagos üvegekbe célszerű eltenni, amit egy bukta, vagy egyéb süteménynél el szoktunk használni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...