2013. június 25., kedd

Málnaszörp hideg eljárással

Hozzávalók:
  • 1 kg málna
  • 1 l víz
  • 1 cs. Hass Szörptartósító
  • 60 dkg cukor literenként
  • 3 literes üveg
  • kistányér

Elkészítés:
Az málnát átválogatjuk, és összeturmixoljuk.
A vízből elveszünk 1 dl-ert, amiben feloldjuk a szörptartósítót. Ehhez szükség lesz egy Mesterszakács Nyeles Főzőedényre, amiben addig kell melegíteni a vizet csak, amíg a tartósító teljesen feloldódik, tehát forralni nem szabad!

Ezt a langyos tartósítós vizet a hideg vízhez adjuk, elkeverjük.

A vizet a málnapüréhez öntjük az üvegbe. Jól elkeverjük. Kistányérral fedjük az üveget és napon 4-5 napig érleljük, mint a kovászos uborkát.

Mikor elkészült leszűrjük a szörpöt és literenként 60 dkg cukor kerül bele, amit addig kevergetünk, amíg teljesen feloldódik.

Csírátlanított üvegekbe töltjük, lezárjuk és helyére tesszük.

Ásványvízzel, szódával vagy csapvízzel hígítva fogyasztjuk.


Ezzel a módszerrel készült az eperszörpöm is idén. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ropogós bőrös császárhús

  Hozzávalók: tetszés szerinti mennyiségű és méretű hús (nekem így van darabolva a fagyasztóban) fűszerezés tetszés szerint (só, bors, pl. o...