Hozzávalók:
- 1 kg málna
- 1 l víz
- 1 cs. Hass Szörptartósító
- 60 dkg cukor literenként
- 3 literes üveg
- kistányér
Elkészítés:
Az málnát átválogatjuk, és összeturmixoljuk.
A vízből elveszünk 1 dl-ert, amiben feloldjuk a
szörptartósítót. Ehhez szükség lesz egy Mesterszakács Nyeles Főzőedényre,
amiben addig kell melegíteni a vizet csak, amíg a tartósító teljesen
feloldódik, tehát forralni nem szabad!
Ezt a langyos tartósítós vizet a hideg vízhez adjuk,
elkeverjük.
A vizet a málnapüréhez öntjük az üvegbe. Jól elkeverjük.
Kistányérral fedjük az üveget és napon 4-5 napig érleljük, mint a kovászos
uborkát.
Mikor elkészült leszűrjük a szörpöt és literenként 60 dkg
cukor kerül bele, amit addig kevergetünk, amíg teljesen feloldódik.
Csírátlanított üvegekbe töltjük, lezárjuk és helyére
tesszük.
Ásványvízzel, szódával vagy csapvízzel hígítva fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése