Hozzávalók:
- 10 -10 literes tálnyi levágott citromfű és menta
- 6 – 6 l víz
- 3 –3 citrom
- 1 – 1 lime
- 2,5 – 2,5 cs Haas Szörptartósító
- 4 – 4 kg cukor
Elkészítés:
A citromfüvet és a mentát jól megmossuk, lecsepegtetjük.
A 10 literes tálakba tesszük, külön-külön mindegyiket.
A citromokat és a lime-t is megmossuk, levüket kifacsarjuk,
eltesszük a hűtőbe, mert ez majd csak másnap kell.
A citromok, lime héját feldaraboljuk és a tálba rakjuk.
Közben forraljunk fel 2 x 6 liter vizet
A forró vizet a tálakba öntjük a mentára és a citromfűre.
2 dl-t kiveszünk a léből, felmelegítjük és ebben feloldjuk a
tartósítószert. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd a léhez elosztva hozzákeverjük.
Beleöntjük a citromok levét, de nem szűrjük le, hanem a rostokkal együtt öntjük az oldatokba. Beletesszük a cukrot.
Tisztára mosott üvegekbe töltjük, lezárjuk és hűvös helyen
tároljuk.
Tipp: Készíthetünk vegyes szörpöt is. Ezt nagyon egyszerűen tehetjük. A már kész szörpöt összeöntjük, elkevergetjük és így merjük üvegbe.
De akár az elején is keverhetjük a két növényt, így együtt
áznak ki. Ki-ki ízlése szerint készítheti.
FIGYELEM! Csak olyan citromot, lime-t használjunk, ami kezeletlen, vagy méhviasszal kezelt és a címkéjén szerepel, hogy: A héj emberi fogyasztásra alkalmas!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése