2012. október 19., péntek

Gyors rétesek




Hozzávalók:
  • 6 db Tante Fanni Friss Gasztro Réteslap
  • 10 dkg vaj vagy margarin
Almásokhoz:
  • 75 dkg alma
  • 15 dkg cukor
  • 2,5 dl + 1,75 dl víz
  • 2 cs. mandulás pudingpor (főzős)
  • 9 db babapiskóta
  • 10 – 15 dkg mandula
Túróshoz:
  • 20 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vegyes kandírozott gyümölcs
  • kicsi zsemlemorzsa
Elkészítés:
Az almát megpucoljuk az Új Generációs Előkészítő Késsel, magházát kivesszük, és a Konyhai Mindenttudóban apróra daráljuk.



Egy Mesterszakács Nyeles Főzőedénybe öntjük, hozzáadunk 2,5 dl vizet és puhára főzzük az almát.

Közben a Mix-Fixbe öntjük az 1,75 dl vizet, beleöntjük a pudingporokat és csomómentesre rázzuk.

Amikor az alma megfőtt, hozzáöntjük a pudingot és sűrűre főzzük.



Hagyjuk kihűlni.

Amíg hűl, elkészítjük a mandulát, amit a Magas Turbó Aprítóban megdarálunk.




A vajat megolvasztjuk az 1 l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedényben.

A tepsinket kikenjük olvasztott vajjal.



Elkészítjük a túró tölteléket is.

A túróhoz keverjük a cukrot, majd a kandírozott gyümölcsöket. Félretesszük és elkezdjük készíteni a réteseinket.



Egy réteslapot kiterítünk a konyhapultra és megkenjük olvasztott vajjal. Erre ráteszünk még egy lapot, azt is megkenjük. Megszórjuk darált mandulával.

Az almatöltelék felét ráhalmozzuk a réteslapra. Kirakjuk babapiskótával és óvatosan feltekerjük a rétest.




Tepsire tesszük, tetejét vajjal kenjük.

Megint jönnek a rétes lapok, az előzőekben leírt módon eljárva, és erre pedig a pudingos alma másik fele kerül. Feltekerjük, mehet a tepsire és megkenjük. 

Ennek a két rétesnek a tetejét megszórjuk az őrölt mandulával.

A harmadik rétesünk lapjaival is hasonlóan bánunk, csak az őrölt mandula helyett egy kis zsemlemorzsával szórjuk meg.

Ráhalmozzuk a túrós tölteléket, feltekerjük és mehet a tepsire ő is. Tetejét vajjal kenjük.




180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük a rétesünket.

Hidegen szeleteljük.

A túrósat porcukrozva kínáljuk.

Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
  • Új Generációs Előkészítő Kés
  • Konyhai Mindenttudó
  • Mesterszakács Nyeles Főzőedények
  • Mix-Fix
  • Magas Turbó Aprító
  • Új Hullám Keverő
  • Mesterfogás Keverő
  • Új Generációs Kenyérvágó kés a szeleteléshez
  • Új Hullám Porcukorszóró
  • Kenőecset

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyömbérszirup

  Hozzávalók:   1 üveghez: 250 g gyömbér 750 g cukor 2 db citrom kifacsart leve 450 ml víz Elkészítés: A tisztított gyömbért k...