2018. december 19., szerda

Gasztroajándék ötletek.



Gyömbér szörp másképp
Hozzávalók:
2,5 l víz
kb. 500 g friss gyömbér
2 citrom vagy lime leve és héja
1 narancs leve és héja
1 db csillagánizs
1 mk Sáfrányos szeklice
400 g facélia méz

Elkészítés:
A gyömbért megtisztítjuk, majd vékony karikákra vágjuk.
A hozzávalókat egy lábasba tesszük. Felöntjük a vízzel, felforraljuk, és addig főzzük, míg a cukor elolvad teljesen.
Letakarva állni hagyjuk kb. 30-40 percen keresztül (ha tovább hagyjuk állni, csípősebb lesz).
Leszűrjük, és tiszta üvegekbe töltjük.
80 fokon 20 percig dunsztoljuk.
Fogyasztásnál a hígítási arány kb. 1:5, de érdemes kitapasztalni, milyen hígításban ízlik a legjobban. Szódával vagy ásványvízzel hígítsuk, tehetünk a pohárba bőven jégkockákat, citrom- vagy lime-karikákat és mentaleveleket.
Télen a megfázós időkben akár teába is tehetünk a szörpből kicsit.


Forró csoki por

Hozzávalók:
  • 1 tábla jó minőségű (min. 70%-os) étcsokoládé
  • 1 csésze (2,5 dl) nádcukor
  • 3 ek kakaópor (én most banánossal készítettem)
  • 3 ek étkezési keményítő
  • ½ tk őrölt fahéj
  • pillecukor


Elkészítés:
1 bögre tejet forralunk, és teszünk bele 2-3 tk-nyi forró csoki port és beletesszük a pillecukrot is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...