Ma egy
nagyon kedves Facebook ismerősöm receptjét hoztam Nektek. Sándor és neje Julika,
mindig meglep bennünket valami egyedi finomsággal is, amit bemutat a
csoportunkban.
Engedélyével
közzéteszem ezt a szuper farsangi fánk receptet. Az idén én is tervezek szárítani
bodzavirágot, mert pl. palacsinta tésztába is szokta tenni Sándor és kedves
felesége Julika.
Recept és
fotó is természetesen Sándor tulajdona, ugyan úgy vonatkoznak rá is a szerzői
jogok.
Hozzávalók:
- 4 dl tej
- 1 tojás
- 3 dkg élesztő
- 60 dkg liszt
- 5 dkg olvasztott vaj
- 2 evőkanál cukor
- csipet só
- 1 evőkanál sütőrum. (esetünkben 2 evőkanál Portorico rum került a tésztába)
- 1 púpozott evőkanál általunk szedett és szárított bodzavirág. (Szezonban egy szép fej lecsipkedett bodzaszirmot szoktunk beletenni)
Elkészítés:
A
hozzávalókat a megfelelő módon és sorrendben a kenyérsütőgép üstjébe tesszük,
majd elindítunk egy dagasztás-kelesztés programot.
Amikor a
gép elvégezte a dolgát, akkor hagyományos módon szaggatjuk, készítjük el és
sütjük ki a fánkokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése