2019. február 23., szombat

Bodzavirágos farsangi fánk



Ma egy nagyon kedves Facebook ismerősöm receptjét hoztam Nektek. Sándor és neje Julika, mindig meglep bennünket valami egyedi finomsággal is, amit bemutat a csoportunkban.
Engedélyével közzéteszem ezt a szuper farsangi fánk receptet. Az idén én is tervezek szárítani bodzavirágot, mert pl. palacsinta tésztába is szokta tenni Sándor és kedves felesége Julika.
Recept és fotó is természetesen Sándor tulajdona, ugyan úgy vonatkoznak rá is a szerzői jogok.



Hozzávalók:
  • 4 dl tej
  • 1 tojás
  • 3 dkg élesztő
  • 60 dkg liszt
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • csipet só
  • 1 evőkanál sütőrum. (esetünkben 2 evőkanál Portorico rum került a tésztába)
  • 1 púpozott evőkanál általunk szedett és szárított bodzavirág. (Szezonban egy szép fej lecsipkedett bodzaszirmot szoktunk beletenni)

Elkészítés:
A hozzávalókat a megfelelő módon és sorrendben a kenyérsütőgép üstjébe tesszük, majd elindítunk egy dagasztás-kelesztés programot.
Amikor a gép elvégezte a dolgát, akkor hagyományos módon szaggatjuk, készítjük el és sütjük ki a fánkokat.


 Forrás: Maczák Sándor és neje Julika


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...