2014. május 17., szombat

Csirkemell mustáros bundában zöldségekkel


Hozzávalók:
  • 1 cs. 450 grammos mirelit franciasaláta zöldség keverék vagy ennek megfelelően friss sárgarépa, petrezselyemgyökér, burgonya apró kockákra vágva és borsó
  • 2 db Champion gomba
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 ágacska rozmaring
  • 1 dl húsleves vagy zöldség leves (készíthető leveskockából is) 

A bundához és a húshoz:
  • 1 kg csirkemell csont nélkül
  • kb. 1 ek. mogyoró olaj
  • 50 gr. zsemlemorzsa
  • fél csokor petrezselyem
  • 50 gr. puha vaj
  • 30 ml mustár
  • 1 db tojás
  • só és bors
  • 2 ek. majonéz
  • 3 ek. tejföl

Díszítés:
  • salátalevelek

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 210 fokra.

A hagymát és a gombát megtisztítjuk a TW Konyhai Késsel és a Konyhai Mindenttudóban felaprítjuk, de ne túl apróra.

A zöldség keveréket beletesszük a 3,5 L-es UltraPro edénybe, hozzáadjuk az összeaprított hagymás gombát. Összekeverjük. A rozmaring ágat a tetejére fektetjük, ráöntjük a 100 ml hús vagy zöldséglevest. (Amennyiben nem mirelit a zöldségkeverékünk, hanem frissből készítjük, akkor miután mindent az edénybe tettünk az előbb felsoroltak szerint, akkor lefedjük az edényünket és 750 Watton 6 percig pároljuk a zöldségeket a mikrohullámú sütőben).

Az UltraPro Tetőbe elhelyezzük egymás mellé a csirkemelleket, vékonyan megkenjük mogyoró olajjal.

A mustáros bunda készítése:
A zsemlemorzsát és a petrezselymet a Konyhai Mindenttudóba tesszük és felaprítjuk (én most szárított petrezselymet használtam), majd hozzáadjuk a vajat, a mustárt, a tojást, egy kevés sót és borsot és jól összekeverjük a késbetét segítségével.

Ezzel a mustáros krémmel megkenjük a csirkemellek tetejét.  Az UltraPro Tetőt, amiben a húst megkentünk a 3,5 l-es, zöldségekkel megtöltött edény tetejére tesszük.

Az edényünket a 2,5 l-es UltraPro edénnyel fedjük le és a sütőbe tesszük. Így egy energiatakarékos emeletes főzést hoztunk létre, ahol a köret és a hús együtt készülhet a sütőben.

Így az ételünket 30 percig sütjük 210 fokon.

Miután az idő letelt, levesszük a 2,5 l-es edényünket, ami most a tetőnk volt. A tetőt, amiben a hús van. leemeljük a zöldség köretünkről és már csak a húst tesszük vissza a sütőbe és 20 perc alatt aranysárgára pirítjuk a bundát.
Amíg a hús pirul, a majonézt összekeverjük a tejföllel és a langyosra hűlt zöldséggel összevegyítjük.

4 db fejes saláta levelet folyóvíz alatt alaposan megmosunk és a TW Salátacentrifugában teljesen szárazra centrifugálunk.

A saláta levelekkel a Mediterrán Köretes Tálat kibéleljük, erre ráöntjük a tartármártásos zöldség köretünket.

A húst óvatosan felszeleteljük és a zöldség ágyra fektetjük.
Köretként még kínálhatunk mellé krumplipürét vagy rizst és Kuszkusz is, de plusz köret nélkül is nagyon finom és laktató ebédünk lesz.

Tipp: Aki szereti azt a mustárt, ami nem pépesre van készítve, hanem darabosan megtalálhatóak a magok is, akkor nyugodtan készíthető azzal is.


Javasolt Tupperware termékek:
  • TW Konyhai Kés
  • Konyhai Mindenttudó kés betéttel
  • UltraPro edény készlet – 3,5 l-es, 2,5 l-es és a tető 800ml-es
  • Szilikon Kenőecset
  • Mediterrán Köretes Tál
  • KM Salátacentrifuga
  • Sztárok kis edény a tartármártás keveréséhez
  • Só/Bors Őrlő
  • TW Hentes Kés a szeleteléshez

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...