Hozzávalók:
- 1 cs. 450 grammos mirelit franciasaláta zöldség keverék vagy ennek megfelelően friss sárgarépa, petrezselyemgyökér, burgonya apró kockákra vágva és borsó
- 2 db Champion gomba
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 ágacska rozmaring
- 1 dl húsleves vagy zöldség leves (készíthető leveskockából is)
A bundához és a húshoz:
- 1 kg csirkemell csont nélkül
- kb. 1 ek. mogyoró olaj
- 50 gr. zsemlemorzsa
- fél csokor petrezselyem
- 50 gr. puha vaj
- 30 ml mustár
- 1 db tojás
- só és bors
- 2 ek. majonéz
- 3 ek. tejföl
Díszítés:
- salátalevelek
Elkészítés:
A sütőt
előmelegítjük 210 fokra.
A hagymát és
a gombát megtisztítjuk a TW Konyhai Késsel
és a Konyhai Mindenttudóban
felaprítjuk, de ne túl apróra.
A zöldség
keveréket beletesszük a 3,5 L-es
UltraPro edénybe, hozzáadjuk az
összeaprított hagymás gombát. Összekeverjük. A rozmaring ágat a tetejére
fektetjük, ráöntjük a 100 ml hús vagy zöldséglevest. (Amennyiben nem mirelit a
zöldségkeverékünk, hanem frissből készítjük, akkor miután mindent az edénybe
tettünk az előbb felsoroltak szerint, akkor lefedjük az edényünket és 750
Watton 6 percig pároljuk a zöldségeket a mikrohullámú sütőben).
Az UltraPro Tetőbe elhelyezzük egymás
mellé a csirkemelleket, vékonyan megkenjük mogyoró olajjal.
A mustáros bunda készítése:
A
zsemlemorzsát és a petrezselymet a Konyhai
Mindenttudóba tesszük és felaprítjuk (én most szárított petrezselymet
használtam), majd hozzáadjuk a vajat, a mustárt, a tojást, egy kevés sót és
borsot és jól összekeverjük a késbetét segítségével.
Ezzel a
mustáros krémmel megkenjük a csirkemellek tetejét. Az UltraPro
Tetőt, amiben a húst megkentünk a 3,5 l-es, zöldségekkel megtöltött edény
tetejére tesszük.
Az
edényünket a 2,5 l-es UltraPro
edénnyel fedjük le és a sütőbe tesszük. Így egy energiatakarékos emeletes
főzést hoztunk létre, ahol a köret és a hús együtt készülhet a sütőben.
Így az
ételünket 30 percig sütjük 210 fokon.
Miután az
idő letelt, levesszük a 2,5 l-es edényünket, ami most a tetőnk volt. A tetőt,
amiben a hús van. leemeljük a zöldség köretünkről és már csak a húst tesszük
vissza a sütőbe és 20 perc alatt aranysárgára pirítjuk a bundát.
Amíg a hús
pirul, a majonézt összekeverjük a tejföllel és a langyosra hűlt zöldséggel
összevegyítjük.
4 db fejes
saláta levelet folyóvíz alatt alaposan megmosunk és a TW Salátacentrifugában teljesen szárazra centrifugálunk.
A saláta
levelekkel a Mediterrán Köretes Tálat
kibéleljük, erre ráöntjük a tartármártásos zöldség köretünket.
A húst
óvatosan felszeleteljük és a zöldség ágyra fektetjük.
Köretként
még kínálhatunk mellé krumplipürét vagy rizst és Kuszkusz is, de plusz köret
nélkül is nagyon finom és laktató ebédünk lesz.
Tipp: Aki szereti azt a mustárt, ami nem
pépesre van készítve, hanem darabosan megtalálhatóak a magok is, akkor
nyugodtan készíthető azzal is.
Javasolt Tupperware termékek:
- TW Konyhai Kés
- Konyhai Mindenttudó kés betéttel
- UltraPro edény készlet – 3,5 l-es, 2,5 l-es és a tető 800ml-es
- Szilikon Kenőecset
- Mediterrán Köretes Tál
- KM Salátacentrifuga
- Sztárok kis edény a tartármártás keveréséhez
- Só/Bors Őrlő
- TW Hentes Kés a szeleteléshez
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése