Hozzávalók:
- 80 dkg liszt,
- 6 evőkanál cukor,
- 2 csipet só,
- 8 dkg vaj,
- 5 dkg élesztő,
- 3 dl langyos tej,
- 4 db tojás;
A töltelékhez:
- dzsem, csoki puding, túró stb.
A bevonáshoz:
- 4 evőkanál cukor, 4 evőkanál víz,
- de elég csak porcukor is
Elkészítés:
A liszthez
hozzáadom a sót, cukrot darabolt margarint, összekeverem, majd rámorzsolom az
élesztőt. A tejet meglangyosítom és a
tálban levő anyagokra öntöm. Hozzáadom a 4 tojást is.
Dagasztógépben vagy
robotgép dagasztókarjával jól összedolgozom a tésztát.
Duplájára
kelesztem, majd újra átdolgozom a dagasztóval. Újra kelesztem!
Miután
másodszor is megkelt, lisztezett gyúrólapom kézzel átdolgozom a tésztát. 8 felé
osztom, majd minden egyes részt gombóccá formálok.
Ezután a
kis gombócokból rudat készítek, amit 5 felé elvágok. Kézzel vagy Mini Nyújtóval
korongokat formálok a tésztácskákból.
Közepére
dzsemet vagy ízlés szerinti tölteléket teszek, majd, mint a szilvás gombócot összenyomkodom
kis gömböcskévé.
Szilikon muffin
formákba teszem úgy, hogy az összenyomkodott rész kerüljön alulra. Ha ez nincs , akkor egy tepsibe sütőpapírra téve is süthetjük a fánkokat. Ez esetben hagyjunk helyet a fánkok sütés közbeni növekedéséhez.
Hideg
sütőbe teszem, amit 190 fokra bekapcsolok.
Szép aranysárgára sütöm, kb. 15 perc
alatt, de sütője válogatja.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése