Hozzávalók:
- 1 egész nyúl
- füstölt szalonna
- 2 ágacska friss rozmaring
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 nagy fel hagyma
- 2-3 nagyobb gerezd fokhagyma
- 1.5 kg burgonya
- só
- bors
- vegeta
Elkészítés:
A nyulat megmosom, leszárítom, megtűzdelem szalonnával, majd
kívül-belül sózom, borsozom vegetázom.
A krumplit megpucolom, hasábokra vágva, az előzőleg 30
percre hideg vízben áztatott Pataki tálba teszem. Fűszerezem, sóval, borssal,
vegetával. Jól összekeverem, hogy a fűszer minden szeletre eljusson.
A krumpli tetejére szeletelem a hagymát.
Apró kockára vagdalom a paprikát, rászórom a hagymára.
A fűszerezett, tűzdelt nyulat erre az ágyra fektetem.
A rozmaring ágakat két oldalára teszem.
A nyúlra terítek még szalonna szeleteket és szeletelt
fokhagymát
Készre sütöm.
A Pataki-tál tetejét nem kell levenni, úgy is szépen meg fog
pirulni a nyúl.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése