2014. december 13., szombat

Kakiszilva dzsem


Hozzávalók:

  • kakiszilva (datolyaszilva)
  • dzsemfix
Elkészítés:







A jó érett, nagyon puha khaki szilváról lehúzzuk a héját. a gyümölcshúst lábosba rakjuk.














Rászórjuk a dzsemfixet és főzzük.
Forrástól számítva, erős fokozaton 3-5 percig forraljuk.














Forrón üvegekbe szedjük, azonnal lezárjuk és 5 percre fejre állítjuk az üvegeket.
Visszaforgatás után mehet a helyére, nem kell dunsztolgatni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...