2015. február 21., szombat

Palacsintabomba


Hozzávalók:

  • 13-15 palacsinta
  • Nesquik kakaó
  • 3 cs. oroszkrém ízű puding, de bármilyen lehet, ki mit szeret
  • 1 l tej
  • 7-8 kanál cukor
  • 10 dkg vaj
Elkészítés:
Nekem maradt palacsintám, amit már nem ettünk meg, nem kívánta senki, így azzal készült.


Először is megfőztem az 1 l tejben a 3 cs. pudingport a cukorral. Mikor jó sűrű, levesszük a tűzhelyről és belekeverjük a vajat. Langyosra hűtjük.

Amíg a krém hűl, megtöltjük a kakaóval a pudingot )lehet mogyorókrémmel, lekvárral, dióval is, stb.)
1 db palacsintát üresen meghagyunk, nem is tekerjük fel. Ez majd a végén kell.







Egy 2 l-es tálat kibélelünk Folpack-kal.

A tál alját kibéleljük egy sor felszeletelt palacsintával úgy, hogy a szeleteket állítva rakjuk bele. Az oldalához is kerüljön egy sor szeletelt palacsinta.
(amennyiben maradék palacsintával készítjük, megtöltés után a mikróban langyosítsuk meg, hogy szeleteléskor ne jöjjön szét a tekerés.)

Erre a rétegre kerül a langyos krémből annyi, hogy jól eltakarja a palacsintát.
Következő sor megint a szeletelt palacsinta, krém, és ezt addig ismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak.

Utolsó réteg krém legyen.





A krémre jön az az egy palacsinta, amit üresen hagytunk, ezzel lefedjük a tetejét.

Folpack-kal letakarjuk, hűtőbe tesszük, hogy jól kihűljön, megkössön a krémünk.









Másnap levesszük a fóliát, tálcára borítjuk a palacsintabombát.

Ízlés szerint bevonhatjuk tejszínnel vagy csak meglocsolhatjuk csokoládé öntettel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyömbérszirup

  Hozzávalók:   1 üveghez: 250 g gyömbér 750 g cukor 2 db citrom kifacsart leve 450 ml víz Elkészítés: A tisztított gyömbért k...