Hozzávalók:
- 13-15 palacsinta
- Nesquik kakaó
- 3 cs. oroszkrém ízű puding, de bármilyen lehet, ki mit szeret
- 1 l tej
- 7-8 kanál cukor
- 10 dkg vaj
Elkészítés:
Nekem maradt palacsintám, amit már nem ettünk meg, nem kívánta senki, így azzal készült.
Először is megfőztem az 1 l tejben a 3 cs. pudingport a cukorral. Mikor jó sűrű, levesszük a tűzhelyről és belekeverjük a vajat. Langyosra hűtjük.
Amíg a krém hűl, megtöltjük a kakaóval a pudingot )lehet mogyorókrémmel, lekvárral, dióval is, stb.)
1 db palacsintát üresen meghagyunk, nem is tekerjük fel. Ez majd a végén kell.
Egy 2 l-es tálat kibélelünk Folpack-kal.
A tál alját kibéleljük egy sor felszeletelt palacsintával úgy, hogy a szeleteket állítva rakjuk bele. Az oldalához is kerüljön egy sor szeletelt palacsinta.
(amennyiben maradék palacsintával készítjük, megtöltés után a mikróban langyosítsuk meg, hogy szeleteléskor ne jöjjön szét a tekerés.)
Erre a rétegre kerül a langyos krémből annyi, hogy jól eltakarja a palacsintát.
Következő sor megint a szeletelt palacsinta, krém, és ezt addig ismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak.
Utolsó réteg krém legyen.
A krémre jön az az egy palacsinta, amit üresen hagytunk, ezzel lefedjük a tetejét.
Folpack-kal letakarjuk, hűtőbe tesszük, hogy jól kihűljön, megkössön a krémünk.
Másnap levesszük a fóliát, tálcára borítjuk a palacsintabombát.
Ízlés szerint bevonhatjuk tejszínnel vagy csak meglocsolhatjuk csokoládé öntettel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése