2015. február 24., kedd

Pulykaszárny vele sült burgonyával

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 db pulykaszárny (szárnytő és közép ketté vágva)
  • ételízesítő
  • frissen őrölt bors
  • szárnyas fűszer
  • 1 kg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 ek. kókuszzsír (kókusz olaj)
Elkészítés:




A lábas aljára rakunk 1 ek-nyi kókuszzsírt. Erre rakjuk a meghámozott 2 illetve 4 felé vágott burgonyát. Sózzuk, ételízesítővel megszórjuk és őrölt borssal is ízesítjük.












A hagymát 8 cikkre vágjuk és a burgonyára rendezzük, ugyanígy a fokhagyma felét is.

A húst fűszerezzük, a burgonyára fektetjük, fokhagyma szeleteket rakunk rá. 1 ek-nyi kókuszzsírt is rakunk a húsra.
Az edényünket vagy tepsinket alufóliával takarjuk és 180 fokon sütjük.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...