2015. április 18., szombat

Fűszeres olaj és ecet

Hozzávalók:

  • ecet 
  • napraforgó olaj
  • extra szűz oliva olaj
  • rozmaring ágak
  • hagyma
  • snidling
  • bazsalikom levél
Elkészítés:
A friss fűszereket megmossuk, leszárítjuk.
Kis kb. 2,5-3 dl-es fehér üvegeket jól kimosunk, kiöblítünk, kiszárítunk.
A fűszereket elosztjuk az üvegekbe.





Én az ecetbe csak rozmaringot tettem. 













A napraforgó olajba is rozmaring került most csak.












Az oliva olajhoz került rozmaring, egy kis fej vöröshagyma fele darabolva, egy kis csomag snidling és egy nagyobb bazsalikom levél.











Az üvegeket 2 naponta megforgatjuk, megmozgatjuk.

Két hét érlelés után, amit világos helyen végzünk, használható a fűszeres olaj és ecet. Salátákat ízesíthetünk vele, és húsokat pácolhatunk az olajokkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...