- ecet
- napraforgó olaj
- extra szűz oliva olaj
- rozmaring ágak
- hagyma
- snidling
- bazsalikom levél
Elkészítés:
A friss fűszereket megmossuk, leszárítjuk.
Kis kb. 2,5-3 dl-es fehér üvegeket jól kimosunk, kiöblítünk, kiszárítunk.
A fűszereket elosztjuk az üvegekbe.
Én az ecetbe csak rozmaringot tettem.
A napraforgó olajba is rozmaring került most csak.
Az oliva olajhoz került rozmaring, egy kis fej vöröshagyma fele darabolva, egy kis csomag snidling és egy nagyobb bazsalikom levél.
Az üvegeket 2 naponta megforgatjuk, megmozgatjuk.
Két hét érlelés után, amit világos helyen végzünk, használható a fűszeres olaj és ecet. Salátákat ízesíthetünk vele, és húsokat pácolhatunk az olajokkal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése