Hozzávalók:
- 3 ek vaj
- 3 ek natúr joghurt
- 2 egész tojás
- 1/2 bögre tej
- 1 bögre cukor
- 2 tk. vaníliás cukor
- 1,5 bögre liszt
- 1,5 tk. sütőpor
- kb. 1 bögre magozott meggy
Elkészítés:
A vajat megolvasztjuk. A tojás fehérjéből habot verünk. Ha kemény, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, jól elvegyítjük a habbal. Ezután kerül bele a tojások sárgája. Következő a sütőporral elkevert liszt.
Óvatosan hozzáadagoljuk a keverékhez a vajat és a tejet. Simára keverjük a masszát, és egy tortaformába öntjük. Ez lehet kerek gyümölcstorta forma, vagy annak megfelelő méretű szögletes tepsi is.
A massza tetejére szórjuk a meggyet, majd 170 fokos sütőben készre sütjük. Tűpróbáig sütjük. Ha a tészta nem ragad a tűre, akkor kész a sütemény.
Ha szilikon formában sütjük, akkor a formában hagyjuk kihűlni, ha tepsiben, akkor deszkára, vagy tálcára borítva hűtjük ki.
Tálalás előtt porcukrozzuk, vagy díszíthetjük felvert és akár a meggy levével ízesített/színezett tejszínhabbal is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése