Hozzávalók:
- 1 csokor ibolya
- 1 tojásfehérje
- kristálycukor
- ecset
Elkészítés:
Szedünk egy csokor ibolyát, szűrőbe tesszük, és hideg vízzel leöblítjük. Így a por is lemegy róla és nem fog elhervadni az ibolya sem.
Kirakjuk egy konyhai papírtörlőre, hogy leszáradjanak a virágok.
Közben a tojásfehérjét egy kis tálkában kikeverjük, de nem felverjük.
Egy másik tálkába kristálycukrot teszünk.
Miután megszáradtak az ibolyák, elkezdhetjük az egyszerű, de aprólékos kandírozást.
Az ecset segítségével, az ibolya szirmok mindkét oldalát bekenjük a tojással, és kerüljön a kis szárra is belőle.
Ezután megszórjuk a kristálycukorral és egy porcelán tányérkára rakosgatjuk a kész ibolyáinkat, de ne érjenek össze.
Így szárítjuk és ha megszáradt teljesen, fogyaszthatjuk is.
Sütemények, pudingok, torták díszítésére is kiválóan alkalmas a kandírozott ibolya.
Ibolya - Viola odorata
Az ibolya virágát édességek díszítésére, cukrok, teák, ecetek illatosítására is felhasználják. Sok női parfüm virágillatának eleme az ibolyaillat. Levelét saláták készítésénél használhatjuk. Sőt a leveleket főve is fogyaszthatjuk levesek, szaftos ételek ízesítőjeként.
Illatos lila, vagy fehér virágai tavasz közepéig nyílnak, melyet kandírozzunk és sütemények, pudingok, jégkrémek, díszítésére, friss virágot salátákba díszítésre, illatosításra használhatunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése