2015. április 19., vasárnap

Bazsalikomos olaj és ecet

Hozzávalók:

  • bazsalikom levelek
  • 2-2 gerezd fokhagyma
  • 2 db 3 dl-es üveg
Elkészítés:

A bazsalikomot megmosom és konyhai papírtörlő között szárítom. Közben a fokhagymát megpucolom és a gerezdeket hosszában kettévágom.




Üvegeket tisztára mosom, és teljesen kiszárítom.
Elosztom a fűszereket a 2 db üvegbe.





Egyiket felöntöm ecettel (max. 10%-os lehet), a másikat napraforgó olajjal.










Lezárom az üvegeket, párszor átforgatom és polcra teszem.
Két naponta párszor átforgatom, hogy egyenletesen ízesedjen az ecet és az olaj.

Salátákhoz, húsokhoz is kíváló a fűszerecet és olaj!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...