Tészta:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 13 dkg margarin vagy vaj
- fél cs. sütőpor
- 1 egész tojás
- tejföl
Krém:
- 4 dl tej
- 4 púpozott ek liszt
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
Elkészítés:
A tészta összetevőit összegyúrjuk. Tejfölt csak kicsinyenként adagoljuk, hogy a tészta szépen összeálljon és sodorható legyen.
4 részre osztjuk.
Egy tepsi hátát zsírozzuk, lisztezzük.
A kinyújtott tésztát a tepsire fektetjük és 180 fokos sütőben megsütjük. Gyorsan sül, tehát figyeljünk oda.
Míg a tésztánk sül, addig elkészíthetjük a krémet.
Először elkeverjük a tejjel a lisztet és jó sűrűre megfőzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Eközben a vajat a porcukorral jól kikeverjük. Mikor a lisztes krémünk teljesen kihűlt, hozzáadjuk a vajkrémhez és robotgéppel simára keverjük.
Az időközben elkészült, és kihűlt 4 lapot megtöltjük a krémmel.
Másnap szeleteljük, porcukorral meghintve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése