Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- kb. 20-30 dkg reszelt sajt
- 2 tk só
- 1 cs szalalkáli
- tej
- köménymag (opcionális)
- 1 db tojás
Elkészítés:
A
szalalkálit kb. fél dl langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztet,
margarint sóval, 10 dkg reszelt sajttal, a felfuttatott szalalkális tejjel, és még
annyi tejjel, hogy könnyen gyúrható, közepes keménységű legyen, összedolgozzuk.
Lisztezett
felületen vékonyra nyújtjuk.
Felvert
tojással megkenjük és megszórjuk a reszelt sajttal.
Perec
szaggatóval kiszaggatjuk és sütőlemezre rakjuk, amelyre vagy szilikon sütőlapot
vagy sütőpapírt teszünk.
A leeső
tésztadarabokat újra gyúrjuk, sodorjuk, kenjük, sajttal szórjuk és szaggatjuk,
míg el nem fogy.
Szép világosra
sütjük, de úgy, hogy a sajt kicsit pirulós legyen.
1 adagból
kb. 120 db perecünk lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése