Hozzávalók:
- 5 nagyobb szelet tarja 7-8 mm vastag (vagy annyi, ami épp betakarja a fritőz edény alját)
- só
- frissen őrölt feketebors
- fél pohár krémes fehér joghurt
- 1 ek. mustár
- 10-15 dkg trappista sajt
- 1 ek. olaj
Mártáshoz:
- 4 db kivi
- 1 pohár krémes fehér joghurt
- 1 ek méz, vagy ha még nagyon savanyú a kivi 2 ek is mehet hozzá
Elkészítés:
A tarja
szeleteket sózzuk, borsozzuk. Belerakjuk a fritőz edény aljába, amit az olajjal
megkenünk.
Összekeverjük
a joghurtot a mustárral. Ezt a húsokra kenjük.
Betesszük
az edényt a gépbe és lecsukva minimum 2 órát hagyjuk, hogy átjárja a húst a
fűszer és a mártás. Én reggel megcsináltam és egész délelőtt hagytam érlelődni.
Ezután 200
fokon 30 percig sütjük a húst.
Mire a sajt
szépen megpirul, a húsunk és finom puha lesz.
Amíg a hús
sül, elkészítjük a mártást.
Hideg
mártást készítünk, tehát pillanatok alatt kész.
A kiviket
meghámozzuk, daraboljuk. Beletesszük egy mélyebb edénybe. Hozzáadjuk a
joghurtot és a mézet.
Botmixerrel
simára dolgozzuk.
És kész is
a hideg kivi mártás.
Rizst most
a mikróban készítettem a Tupperos rizsfőzőmben.
Tálaláskor
a Chini parti formázóban formáztam meg a rizst.
Rizzsel kínáljuk, ami a Tupperware rizsfőzőjében mikróban készült nálam, és szintén a Tupperware termékével a Chini partijával formáztam.
Különleges íz világ, és gondolom sokan furcsállják is ezt a kombót, de ki kell próbálni, nagyon finom.
Különleges íz világ, és gondolom sokan furcsállják is ezt a kombót, de ki kell próbálni, nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése