2020. november 25., szerda

Krumpli berét

 

Hozzávalók:

  • 2 nagy tenyérnyi krumpli
  • 1 db tojás
  • 1 ek liszt
  • bors
  • fokhagyma (opcionális)

Elkészítés:

A krumplit meghámozom és nyersen lereszelem.

Hozzáadom a tojást, lisztet, fűszereket, jól összekeverem.

Serpenyőben olajat vagy zsírt forrósítok. 1 evőkanálnyit a forró zsiradékba teszek, kicsit ellapítom és mindkét oldalát szép pirosra sütöm.


Szerintem nincs még egy olyan étel, aminek min.70 neve van.

Hogy is hívják? Mindenhol másképpen.

bandurák, bere, beré, berét, berhe, bodag, borzaska, bramborák, buhi, cicedli, cicege, cincogó, cinke, derrentyű, egérke, enge-menge, görhöny, hadi, hadirántotta, harula, hlebcsánka, hremzli, Kartoffelpuffer, kremzli, krumplibaba, krumplifasírt, krumplilepény, krumplimálé, krumpliplacki, krumpliprósza, krumplitócsni, krumplis tócsni, lapcsánka, lapcsinka, latke, lapotya, lapótya, lapotyka, lepcsák, lepcsánka, lepkepotyi, leppalacsinta, mackó, macok, macskanadrág, matutka, matyutyka, medvetalp, nist, pacsa, pacsni, placki, prósza, recsege, reszelt krumplis, röstiburgonya, rösztike, siligó, sisznyi, smacog, sündisznó, süni, szisznyi, tocsi, tócsi, tocsnyi, tócsni, tócsnyi, toksa, vakhús.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...