Hozzávalók:
- 2 nagy tenyérnyi krumpli
- 1 db tojás
- 1 ek liszt
- só
- bors
- fokhagyma (opcionális)
Elkészítés:
A krumplit
meghámozom és nyersen lereszelem.
Hozzáadom a
tojást, lisztet, fűszereket, jól összekeverem.
Serpenyőben
olajat vagy zsírt forrósítok. 1 evőkanálnyit a forró zsiradékba teszek, kicsit
ellapítom és mindkét oldalát szép pirosra sütöm.
Szerintem nincs még egy olyan étel,
aminek min.70 neve van.
Hogy is
hívják? Mindenhol másképpen.
bandurák,
bere, beré, berét, berhe, bodag, borzaska, bramborák, buhi, cicedli, cicege,
cincogó, cinke, derrentyű, egérke, enge-menge, görhöny, hadi, hadirántotta,
harula, hlebcsánka, hremzli, Kartoffelpuffer, kremzli, krumplibaba, krumplifasírt,
krumplilepény, krumplimálé, krumpliplacki, krumpliprósza, krumplitócsni,
krumplis tócsni, lapcsánka, lapcsinka, latke, lapotya, lapótya, lapotyka,
lepcsák, lepcsánka, lepkepotyi, leppalacsinta, mackó, macok, macskanadrág,
matutka, matyutyka, medvetalp, nist, pacsa, pacsni, placki, prósza, recsege,
reszelt krumplis, röstiburgonya, rösztike, siligó, sisznyi, smacog, sündisznó,
süni, szisznyi, tocsi, tócsi, tocsnyi, tócsni, tócsnyi, toksa, vakhús.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése