Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt (BL55)
- 5 dkg lágy vaj vagy margarin
- 2,5 dkg friss élesztő
- 3,5 dl langyos tej körülbelül
- 1,5 teáskanál só körülbelül
- 1 evőkanál cukor
- 1 tojás a kenéshez vagy csak tejjel lekenni
Elkészítés:
A
hozzávalókat és a nagy robotgépemmel dagasztottam meg. Bő 10-12 percig
dagasztotta a gép.
Ezután
annyi részre osztjuk, amennyi óriás kiflit szeretnénk. Én 7 kiflit és két
bagettet készítettem most. Ha normálméretű kiflit szeretnénk, akkor 10-12 felé
is oszthatjuk a tésztát.
Minden kis
tésztából gombócokat formáltam. Tiszta konyharuhával letakarva 20 percig
kelesztettem.
Ezután kisodortam a gombóckákat úgy, hogy háromszögforma legyen.
Már amennyire lehet.
Azután a szélesebbik résztől elkezdtem összesodorni a
kiflit.
Sütőlapra
vagy sütőpapírra sorakoztattam, majd megint letakarva 20 percig
kelesztettem.
Kelés után egy felvert
tojással megkentem. Mikor megszáradt a tojás, még egyszer átkentem és mehetett
is a sütőbe.
Sütés: alsó + felső 200 fokon 20 perc
alatt készre sütöttem.
Rácsra téve
hűtöttem ki.
Kifli bélzete |
Bagettek |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése