2022. június 27., hétfő

Házi pulykamájkrém

 

Hozzávalók:

  • 15 dkg füstölt húsos szalonna
  • 5 dkg vaj - most strucc zsírt tettem
  • 2 fej vöröshagyma
  • 50 dkg máj (csirke, pulyka, sertés, borjú)
  • 1 tk Majoranna
  • 2 gerezd fokhagyma - mivel mini gerezdjei vannak még a fokhagymának, így többet tettem most
  • 15 dkg krémsajt - mascarponet használok
  • 1 tk só 
  • 1 tk bors - de ízlés szerint fűszerezhető

Elkészítés:

A megtisztított hagymát vágjuk finomra.

A májat készítsük elő, távolítsuk el az ereket, daraboljuk fel.



A szalonnát vágjuk apró kockákra és serpenyőben kezdjük el sütni, közben adjuk hozzá a vajat, majd körülbelül 3 perc múlva a finomra vágott hagymát.





Amikor a hagyma üveges, keverjük hozzá a májat, pirítsuk át, fűszerezzük, majd 10-15 perc után húzzuk le a lángról és várjuk meg, míg kihűl.




Kóstoljuk meg, hogy elég fűszeres-e és igazítsuk az ízlésünkhöz.
Nekünk a leírtak alapján pont megfelelő lett.

A kihűlt májhoz adjuk hozzá a krémsajtot és a fokhagymát, botmixerrel dolgozzuk krémes állagúra.



Megjegyzés: Eredeti receptet a neten találtam, de én variáltam kicsit rajta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...