Hozzávalók:
- 15 dkg füstölt húsos szalonna
- 5 dkg vaj - most strucc zsírt tettem
- 2 fej vöröshagyma
- 50 dkg máj (csirke, pulyka, sertés, borjú)
- 1 tk Majoranna
- 2 gerezd fokhagyma - mivel mini gerezdjei vannak még a fokhagymának, így többet tettem most
- 15 dkg krémsajt - mascarponet használok
- 1 tk só
- 1 tk bors - de ízlés szerint fűszerezhető
Elkészítés:
A
megtisztított hagymát vágjuk finomra.
A májat
készítsük elő, távolítsuk el az ereket, daraboljuk fel.
A szalonnát
vágjuk apró kockákra és serpenyőben kezdjük el sütni, közben adjuk hozzá a
vajat, majd körülbelül 3 perc múlva a finomra vágott hagymát.
Amikor a
hagyma üveges, keverjük hozzá a májat, pirítsuk át, fűszerezzük, majd 10-15
perc után húzzuk le a lángról és várjuk meg, míg kihűl.
Kóstoljuk meg, hogy elég fűszeres-e és igazítsuk az ízlésünkhöz. Nekünk a leírtak alapján pont megfelelő lett. |
A kihűlt
májhoz adjuk hozzá a krémsajtot és a fokhagymát, botmixerrel dolgozzuk krémes
állagúra.
Megjegyzés: Eredeti receptet a neten találtam, de én variáltam kicsit rajta
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése