Hozzávalók:
- 300 g liszt
- 200 g kókuszreszelék
- 100 g porcukor
- 200 g lágy vaj vagy ráma margarin
- 2 egész tojás
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 kávés k. sütőpor
- csipet só
Elkészítés:
A
hozzávalókból tésztát gyúrunk. Én már minden tésztát összedolgozok nagyjából a
robotgépben és utána már könnyebb átgyúrni.
Folpackba
csomagolva 1 órát lehet pihentetni a hűtőben, de ez el is hagyható.
Kétfelé
osztom a tésztát, majd lisztezett felületen 0,5 cm vékonyra nyújtom. Tetszés
szerint kiszúrom. Nyomdázható is, sütés után szépen megtartja a mintát.
Sütőpapírral
bélelt tepsibe sorakoztatom a kekszeket.
Közben a
sütőt 150 - 160 fokra melegítem légkeveréssel. Mikor a sütő meleg betolom a
tepsiket a sütőbe és szép világosra megsütöm. Ez kb.15-20-25 perc, sütőtől függ
és attól hány szinten sütünk. Én két tepsit egyszerre tettem be a sütőbe a 2 és
4 sínre, így 20 perc volt a sütési időm.
Mikor elkészültünk a sütéssel, 5-10 percig a tepsiben pihentetjük a kekszeket, majd tálcára szedve kihűtjük.
A kekszeket
műanyag vagy fém dobozban tárolhatjuk vagy kekszes üveg tárolóban.
FIGYELEM! Nem minden sütő alkalmas a
többszintes sütésre!! Amennyiben a tiéd sem ilyen, akkor a kekszeket a sütő
közepén kell sütni és alsó-felső sütésen 150 fokon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése