2023. december 21., csütörtök

Kókuszos keksz

 

Hozzávalók:

  • 300 g liszt
  • 200 g kókuszreszelék
  • 100 g porcukor
  • 200 g lágy vaj vagy ráma margarin
  • 2 egész tojás
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 kávés k. sütőpor
  • csipet só

Elkészítés:

A hozzávalókból tésztát gyúrunk. Én már minden tésztát összedolgozok nagyjából a robotgépben és utána már könnyebb átgyúrni.

Folpackba csomagolva 1 órát lehet pihentetni a hűtőben, de ez el is hagyható.

Kétfelé osztom a tésztát, majd lisztezett felületen 0,5 cm vékonyra nyújtom. Tetszés szerint kiszúrom. Nyomdázható is, sütés után szépen megtartja a mintát.

Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom a kekszeket.

Közben a sütőt 150 - 160 fokra melegítem légkeveréssel. Mikor a sütő meleg betolom a tepsiket a sütőbe és szép világosra megsütöm. Ez kb.15-20-25 perc, sütőtől függ és attól hány szinten sütünk. Én két tepsit egyszerre tettem be a sütőbe a 2 és 4 sínre, így 20 perc volt a sütési időm.

Mikor elkészültünk a sütéssel, 5-10 percig a tepsiben pihentetjük a kekszeket, majd tálcára szedve kihűtjük.

A kekszeket műanyag vagy fém dobozban tárolhatjuk vagy kekszes üveg tárolóban.

FIGYELEM! Nem minden sütő alkalmas a többszintes sütésre!! Amennyiben a tiéd sem ilyen, akkor a kekszeket a sütő közepén kell sütni és alsó-felső sütésen 150 fokon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...