2024. január 3., szerda

Tejfölös karajszelet makarónival

 

Hozzávalók:

  • 4 szelet csont nélküli karaj (30-35 dkg)
  • 5 dkg liszt
  • ½ tk őrölt fekete bors
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • ½ l víz vagy alaplé vagy húsleves
  • 2 ek tejföl
  • ½ dl tej
  • ételízesítő
  • kb. ½ dl olaj

Körethez:

  • ½ cs makaróni
  • víz
  • 1 tk só

Elkészítés:

A hússzeleteket kiklopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk és hagyjuk állni kb. 1 órát.

A liszthez hozzáadjuk a borsot, pirospaprikát és jól elkeverjük.


A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk.



Az olajat felforrósítjuk egy olyan serpenyőben, aminek van teteje is, mert az a főzésnél szükséges lesz.


A borsos-paprikás lisztbe forgatjuk a hússzeleteket és a forró olajon mindkét oldalukat előpirítjuk.



Kivesszük a lepirított húsokat és félre tesszük.

Az aprított hagymát a maradék olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a maradék paprikás lisztet és ezzel is pirítjuk kicsit. 


A húslevessel felöntjük, csomómentesre keverjük. Visszatesszük a húsokat, ételízesítővel kicsit megszórjuk. Fedő alatt a húst puhára főzzük.




Közben a tejfölt kikeverjük a tejjel, majd ez lesz a habarásunk.

Míg a hús puhul tegyünk fel vizet a makaróni kifőzéséhez. Mikor forr a víz, hozzáadjuk a sót és beletesszük a makarónit. Újra forrástól 7-10 percig főzzük a tésztát, néha átmozgatjuk.



A megfőtt tésztát leszűrjük, de nem öblítjük le hideg vízzel, mert akkor kimossuk a sikért a tésztánkból.

A tejfölhöz veszünk ki a forró léből 2 merőkanállal és jól összedolgozzuk. Ezután a serpenyőben levő ételünket behabarjuk. 1-2 perc alatt összeforraljuk és készen is vagyunk.






Ami nem fogy el ebédre, átrakjuk tároló edényekbe és betesszük a hűtőbe.

A baloldali edényekben a lányom ebédje, Bolognai spagetti
maradék is megy a hűtőbe.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...