Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 tojássárgája
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 csomag élesztő (szárított)
- 1 mk sütőpor
- 2,5 dl tej
- 1,5 dl olaj
- 1,5 ek cukor
Tészta
kenéshez:
- olvasztott vaj vagy margarin
Puding:
- 4 dl tej
- 1 cs vaníliás puding
- 3 ek cukor
- 1 kis margarin
Tetejére a
kenéshez:
- 1 db tojás
Elkészítés:
A tészta
hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd kelesztjük.
Amíg kel a
tészta megfőzzük a pudingot. Kicsit hagyjuk hűlni, majd kb 1 tk margarint
hozzákeverünk.
A megkelt
tésztát 6 felé osztjuk, gombócokat formálunk belőle. Kézzel ellapogatjuk,
kerekre sodorjuk. Megkenjük olvasztott vajjal. Kisodorjuk a következő gombócot
és a vajazott lapra tesszük, vajazzuk, és így tovább. A felső lapot nem kell
megkenni. Jól összenyomkodjuk kézzel, majd vékonyra sodorjuk. 12 háromszög szeletre
vágjuk. A háromszögeket újra sodorjuk, mint a kiflit.
1 ek pudingot
teszünk a szélesebbik felére és feltekerjük.
Sütőpapírral
bélelt tepsire rakosgatjuk, felvert tojással megkenjük.
185 fokon
készre sütjük.
Megjegyzés: bármilyen pudinggal elkészíthető vagy
nutellával, túróval is tölthető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése