2024. február 3., szombat

Vanília pudingos croissant

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2 tojássárgája
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 csomag élesztő (szárított)
  • 1 mk sütőpor
  • 2,5 dl tej
  • 1,5 dl olaj
  • 1,5 ek cukor

Tészta kenéshez:

  • olvasztott vaj vagy margarin

Puding:

  • 4 dl tej
  • 1 cs vaníliás puding
  • 3 ek cukor
  • 1 kis margarin

Tetejére a kenéshez:

  • 1 db tojás

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd kelesztjük.


Amíg kel a tészta megfőzzük a pudingot. Kicsit hagyjuk hűlni, majd kb 1 tk margarint hozzákeverünk.


A megkelt tésztát 6 felé osztjuk, gombócokat formálunk belőle. Kézzel ellapogatjuk, kerekre sodorjuk. Megkenjük olvasztott vajjal. Kisodorjuk a következő gombócot és a vajazott lapra tesszük, vajazzuk, és így tovább. A felső lapot nem kell megkenni. Jól összenyomkodjuk kézzel, majd vékonyra sodorjuk. 12 háromszög szeletre vágjuk. A háromszögeket újra sodorjuk, mint a kiflit.









1 ek pudingot teszünk a szélesebbik felére és feltekerjük.

Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, felvert tojással megkenjük.






185 fokon készre sütjük.


Megjegyzés: bármilyen pudinggal elkészíthető vagy nutellával, túróval is tölthető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...