Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 tk só
- 1 cs instant élesztő
- 1 dl tej (langyos)
- 1 kk cukor
- langyos víz (kb. 2-3 dl, ahogy a tészta kívánja)
- 1 dl olaj
- 1 tojás sárgája
Elkészítés:
A lisztet a
Lisztszóróban mérjük ki (egyszerre
30 dkg fér bele). A Duplafalú Kelesztőbe
szitáljuk.
Hozzáadjuk
az élesztőt, amit betakarunk a liszttel. Beletesszük a tojás sárgáját, langyos
tejet, sót, cukrot, olajat.
Robotgéppel
jól összedolgozzuk. A langyos vizet lassan adagoljuk hozzá, hogy jól dolgozható
tésztát kapjunk.
Miután jól
megdagasztottuk a tésztát, lezárjuk a kelesztőt és a tésztát duplájára
kelesztjük.
A megkelt
tésztát a Gyúrólapra borítjuk, jól
átdolgozzuk, szép gombóccá formáljuk, majd a Nyújtóval kinyújtjuk. Kívánt méretű, lehetőleg egyforma
téglalapokra vágjuk, ebben nagy segítség a Gyúrólap
beosztása.
A kis
téglalapokat egyesével még kisodorjuk szép negyedujjnyi vastagságúra. Hosszanti
oldalait behajtjuk, úgy, hogy egymáshoz érjenek, de ne fedjék le egymást, tehát
mindegyik felét csak a tészta közepéig hajtjuk be.
Ezután
fentről lefelé összetekerjük a tésztát kis henger alakúra. A tepsibe
beletesszük a Szilikon sütőlapot és erre kellő távolságban egymástól,
elhelyezzük a kis bagetteket. Alulra, középre kerüljön a hajtás (tészta) széle.
Úgy tegyük a Szilikon Sütőlapra,
hogy több mint duplájára fognak nőni a sütőben.
A bagettek
tetejét vízzel megkenjük a Szilikon
Kenőecset segítségével.
180 fokos
sütőben szép pirosra sütjük a Bagetteket.
Miután
megsült forrón átkenjük megint vízzel. Rácson hagyjuk kihűlni, majd az Elegancia Kenyérkosárban kínáljuk.
Elkészítéshez javasolt Tupperware
termékek:
- Duplafalú Ablakos Kelesztő
- Gyúrólap
- Nyújtó
- TW Digitális Konyhamérleg
- TW Lisztszóró
- Mindent Bele edények
- Kristály Cukoradagoló
- Új Hullám Olajkiöntő
- Konyhaművész Mérőkancsó
- Szilikon Sütőlap
- Szilikon Kenőecset
- Elegancia Kenyérkosár
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése