- 50 dkg krumpli
- 1 kis fej hagyma
- só
- őrölt bors
- őrölt kömény
- majoránna
- 1 db babérlevél
- Vegeta
- fűszerpaprika
- 0,8 dl olaj
- 2- 3 ek liszt
- tej
- 2-3 ek tejföl
- víz
Elkészítés:
A krumplit a Zöldséghámozóval
megpucoljuk és az Új Generációs Konyhai Késsel vékonyra karikázzuk.
A hagymát megpucoljuk az Új
Generációs Konyhai Késsel, négyfelé vágjuk, majd a Turbó Aprítóban
összevágjuk.
A 2,5 l-es Mirage
Főzőedénybe olajat öntünk, felforrósítjuk és rátesszük a hagymát, üvegesre
pároljuk.
Pirospaprikával megszórjuk,
kb. 3 dl vizet öntünk rá. Fűszerezzük.
Beletesszük a karikára
vágott krumplit, és ha szükséges, annyi vizet öntünk még rá, hogy éppen csak
ellepje. Puhára főzzük.
Közben a Mix-Fixbe
öntünk 1 dl tejet, 4-5 kanál tejfölt és 2 ek lisztet. Jól összerázzuk.
Mikor megfőtt a krumpli, a Mix-Fixben
készült habarást ráöntjük, jól elkeverjük és forraljuk. Amennyiben sűrű lenne,
tejjel megfelelő állagúra hígítjuk, és újra forraljuk.
Friss házi kenyeret kínálunk
hozzá, és aki szereti, készíthet mellé fasírtot illetve bármilyen pörköltet,
frissensültet.
Mi csak ritkán fogyasztunk
húsféléket a főzelékekhez, csak magában szeretjük, de úgy nagyon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése