Hozzávalók 2 főre:
- 4 szelet pulykamell
- 5 dkg vaj
- 1 házias leves alap vagy 1 db leveskocka
- 1 dl víz
- csipetnyi gyömbérpor
- ½ kg magozott meggy
- 2 dl tejszín (én Spoonz joghurtot használok már csak)
- 1 púpozott tk. finom vagy rizsliszt
- Tehetünk egy csipetnyi őrölt fahéjat is a végén, vagy aki édesebben szereti egy kevés cukrot
Elkészítés:
A vajon a
szelet húsokat fehéredésig sütjük, mindkét oldalukon. Kevés vizet öntve alá, és
hozzáadva a házias leves alapot és a csipetnyi gyömbért, kis lángon vagy
alacsony fokozaton fedő alatt puhára pároljuk. Közben többször megforgatjuk a
húst a lében.
Amikor
megpuhult a hús, zsírjára sütjük.
Ráöntjük a
kimagozott meggyet. Így még 5 percig együtt főzzük, de nem keverjük, hanem csak
rázogatjuk az edényt, hogy a meggy ne nagyon törjön meg.
A meggy
lében elkeverjük csomómentesen a lisztet, és hozzákeverjük a tejszínt is.
Ezzel
besűrítjük a meggyes húst. Összeforraljuk, ízlés szerint fűszerezhetjük.
Vajban
párolt újburgonyával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése