Hozzávalók:
- fele-fele arányban kóla fűszer és menta
- 6 l víz
- 2 cs Hassa Szörptartósító
- 3 kg cukor
- 5 db citrom
- piros,sárga és kék ételszínező ( jó sötét barna színt keverek, majdnem feketét)
Elkészítés:
A fűszernövényeket lecsupaszítom, vagyis mindegyiket megszabadítom a szártól, csak a leveleket puha ágacskákat használom most fel.
A 10 l-es tálba teszem a kóla fűszert, rákarikázom fele citromot.
Ezután betakarom a menta levelekkel, majd ennek a tetejére kerül a maradék citrom karika.
Rászórom a szörptartósítót, majd ráöntöm a felforralt vizet. Megkeverem és hagyom 24 órát ázni a fűszereket.
Másnap leszűröm, jól kinyomom a növényeket és a citromokat, majd beleteszem a cukrot, és olvadásig kevergetem. Kiveszek kevés szörpöt, amiben kikeverem a kívánt színt, majd hozzáöntöm a szörphöz.
Jól elkeverem és üvegekbe töltöm.
Hűvös helyen tárolom
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése