2014. június 7., szombat

Mentás kólaszörp



Hozzávalók:

  • fele-fele arányban kóla fűszer és menta
  • 6 l víz
  • 2 cs Hassa Szörptartósító
  • 3 kg cukor
  • 5 db citrom
  • piros,sárga és kék ételszínező ( jó sötét barna színt keverek, majdnem feketét)
Elkészítés:


A fűszernövényeket lecsupaszítom, vagyis mindegyiket megszabadítom a szártól, csak a leveleket puha ágacskákat használom most fel.

A 10 l-es tálba teszem a kóla fűszert, rákarikázom fele citromot.
Ezután betakarom a menta levelekkel, majd ennek a tetejére kerül a maradék citrom karika.



Rászórom a szörptartósítót, majd ráöntöm a felforralt vizet. Megkeverem és hagyom 24 órát ázni a fűszereket.




Másnap leszűröm, jól kinyomom a növényeket és a citromokat, majd beleteszem a cukrot, és olvadásig kevergetem. Kiveszek kevés szörpöt, amiben kikeverem a kívánt színt, majd hozzáöntöm a szörphöz. 

Jól elkeverem és üvegekbe töltöm.
Hűvös helyen tárolom

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...