2014. június 28., szombat

Kajszidzsúz


100 %-os rostos gyümölcslé!

Hozzávalók:

  • 2 kg kajszibarack (magozás utáni súly)
  • 50 dkg cukor
  • 2 tk citromsav
  • 1 cs, Haas szörptartósító

Elkészítés:
A kimagozott barackot egy lábasba tesszük, és lassan elkezdjük főzni, állandóan keverve, nehogy leégjen.
Mikor megfőtt, rúdmixerrel pépesítjük.

Hozzáadjuk a cukrot, citromsavat, tartósítót és feltesszük újra főni.
Forrástól számítva 10 percig főzzük.
Tiszta üvegekbe, merjük, lezárjuk, majd 5 percre fejre állítjuk az üvegeket.

Visszaforgatjuk és a helyére tesszük.

Fogyasztáskor 1:1-ben hígítjuk ásványvízzel vagy szódavízzel.



Megjegyzés: Ha nagyon édes már a barackunk, akkor kevesebb cukor is elég, vagy akár el is hagyható!!
Xillit-tel is készíthető!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lasagne 2.

  Hozzávalók: 9 db Lasagne tésztalap Mártáshoz: 30 dkg darált hús 1 közepes vöröshagyma 2 kisebb gerezd fokhagyma 1 kisebb sárgarépa (...