100 %-os rostos gyümölcslé!
Hozzávalók:
- 2 kg kajszibarack (magozás utáni súly)
- 50 dkg cukor
- 2 tk citromsav
- 1 cs, Haas szörptartósító
Elkészítés:
A kimagozott barackot egy lábasba tesszük, és lassan elkezdjük főzni, állandóan keverve, nehogy leégjen.
Mikor megfőtt, rúdmixerrel pépesítjük.
Hozzáadjuk a cukrot, citromsavat, tartósítót és feltesszük újra főni.
Forrástól számítva 10 percig főzzük.
Tiszta üvegekbe, merjük, lezárjuk, majd 5 percre fejre állítjuk az üvegeket.
Visszaforgatjuk és a helyére tesszük.
Fogyasztáskor 1:1-ben hígítjuk ásványvízzel vagy szódavízzel.
Megjegyzés: Ha nagyon édes már a barackunk, akkor kevesebb cukor is elég, vagy akár el is hagyható!!
Xillit-tel is készíthető!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése