- 2 db tojás
- 15 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 1/2 cs. sütőpor
- 1/2 cs. vaníliás cukor
- 5 ek víz
- 5-8 dkg durvára őrölt mogyoró
- fehér csokiforgács a díszítéshez
- 3 ek olaj az edény kenéséhez
Csokoládékrémhez:
- 4 dl hideg tej
- 1 cs. Dr. Oetker csokoládés tortakrém alap
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot. Jól összedolgozzuk. Ezután a tojások sárgáját is hozzákeverjük, majd kicsinyenként a lisztet és közben a vizet is adagoljuk.
Jól kikeverjük a robotgéppel.
A mogyorót ledaráljuk és a Magas Turbó aprítómban csináltam ezt a műveletet.
Közben az olajjal kikenjük a multicooker edényének az alját és kb. 4 ujjnyi magasan az oldalát, Majd az edényt a házba helyezzük. Lezárjuk a tetőt és Sütemény programon 5 percet előmelegítjük.
Szilikon keverővel a piskóta tésztába keverjük a mogyorót.
Mikor a gép sípol, kikapcsoljuk és a piskóta masszát beleöntjük az előmelegített edénybe.
Tetejét eligazítjuk.
Az edényt lezárjuk és a Sütemény programon sütjük.
Mikor a piskóta megsült, kiborítjuk egy tálra és hagyjuk kihűlni.
Közben a krémet kikeverjük.
Mikor a tortácska kihűlt, kettévágjuk és megkenjük krémmel az alsó lapot. Ráhelyezzük a tetejét.
Kívül is krémmel megkenjük a tetejét és az oldalát is.
Csoki forgáccsal vagy tetszés szerint díszítjük.
Hűtőben hagyjuk kötni ezt a fajta krémet kb. 2 óra hosszat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése