2014. augusztus 16., szombat

Rizses hús multicooker edényben

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéscomb
  • 10 dkg zöldpaprika
  • 15 dkg paradicsom
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg rizs
  • bors
  • 3 ek. olaj
  • pirospaprika
Elkészítés:




A húst felkockázzuk. A hagymát, paprikát, foghagymát a apróra vágjuk, ezt én a turbó aprítómban csinálom.
A paradicsomot felszeljük, tetszés szerint karikára vagy gerezdekre.
A multicooker edény aljára tesszük az olajat, rá a felkockázott húst, sót, borsot, pirospaprikát. jól elkeverjük erre jön a felkockázott hagyma, fokhagyma, zöldpaprika. ezekkel is jól összekeverjük.








Ráöntjük a rizst, megint elkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy az egészet ellepje.










Lezárjuk a multicookert és ragu programon főzzük

Tálaláskor paprikával, paradicsommal, petrezselyemmel díszíthetjük.

1 megjegyzés:

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...