- 4 szelet sertéscomb
- 1 púpos teáskanál oldalas fűszerkeverék
- 1 ek rizsszirup (méz is jó)
- 1 evőkanál olaj
- 1 ek víz
Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfoljuk. A fűszersót, olajt, rizsszirupot és vizet jól összekeverjük.
A húsok mindkét oldalát bekenjük a fűszeres páccal, majd 1 órára, de lehet egy éjszakára is, betesszük egy lezárható edényben a hűtőbe.
Egy serpenyőt előmelegítünk. Beletesszük a hússzeleteket, mindkét oldalukat hirtelen megpirítjuk.
Rátesszük a serpenyőre a tetejét és puhára pároljuk a húst.
Miután megpuhult, levesszük a fedőt és zsírjára sütjük.
Párolt rizzsel, savanyúsággal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése