- 1,5 l tej (2,8-as friss tej, nem hosszú lejáratú tartós)
- 50 dkg cukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1 cs. vaníliás cukor
- 3 dl alkohol (tiszta szesz)
Elkészítés:
A tejet felforralom. Hozzáadom a kókuszreszeléket és kis fokozaton (takarék lángon), 1 órát főzöm, közben kevergetve.
Ezután kikapcsolom a hőforrást (mert ugye ki mivel főz: villany, gáz, indukciós, stb.), hozzáadom a cukrot, vaníliás cukrot. Oldódásig kevergetem.
Hagyom a likőr alapot teljesen kihűlni. Tüllön vagy gézlapon keresztül leszűrjük.
A visszamaradt édes, tejes kókuszt felhasználhatjuk süteménynél.
A visszamaradt édes, tejes kókuszt felhasználhatjuk süteménynél.
Pl. Kekszes kókuszgolyó
A megmaradt kókuszhoz adtam darált kekszet, pitypangmézet, mandulás kajszilekvárt és egy kis tejet, hogy összeálljon.
Ha gyorsítani szeretném ebben a melegben a kihűtést, hideg vízfürdőbe állítom az edényt és kevergetve jól lehűtöm a kókuszos tejet.
Miután leszűrtem, hozzáadom az alkoholt. Jól záródó üvegekbe töltöm a likőrt. Pár hétig hagyom érni.
Fogyasztás előtt hűtőszekrényben lehűtöm a likőrt és úgy kínálom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése