- 30 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 1 tk. sütőpor
- 1 tk. szódabikarbóna
- 2,5 dl víz
- 1,5 dl olaj
- 1 ek. 10%-os ecet
- 1 tk. vaníliás cukor
- 1 l-nyi friss málna
Elkészítés:
A lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport és a cukrot összekeverjük egy tálba. Egy másik tálba pedig összekeverjük a vizet, az olajat, az ecetet, majd hozzáöntjük a száraz hozzávalókhoz.
Kézi habverővel összekeverjük.
Kapcsos sütőformába öntjük.
Tetejére rászórjuk a málnát és tűpróbáig sütjük.
Ötlet: Tehetünk bele még a tésztába 3 kanál kakaóport és akkor barna színű lesz a tészta, de a kakaó nélkül is nagyon jó.
A gyümölcsöt akár bele is keverhetjük a masszába óvatosan. Bár a málna könnyen zúzódhat, de meggy, cseresznye, szilva, barackok, amik keményebbek nyugodtan belekeverhető.
Még egy kis megjegyzés: Ez az adag a 26 cm-es kapcsos tortaformában készült. Így a tészta magassága a klasszikus gyümölcstorta magassága csak. Aki magasabb tésztát szeretne, az vagy kisebb formába készítse, vagy dupla adagból.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése