- citrom 7-8 db
- cukor
- 1 db 7,2 l-es üveg
Elkészítés:
A megmosott szárazra törölt méhviasszal kezelt (héja emberi fogyasztásra alkalmas) citromokat kb. fél cm vastag karikákra vágjuk.
A tisztára mosott üveg aljába teszünk 3. ek cukrot.
Erre elkezdjük rétegezni a citrom karikákat. Minden réteget megszórunk 1 ek. cukorral.
Amikor az üveg megtelt a tetejét szintén 3 evőkanál cukorral zárjuk le.
Csavaros tetővel légmentesen lezárjuk az üveget és polcra tesszük.
Egy kis idő múlva lé keletkezik az üvegben, ahogy a cukor és a citrom "egyesül".
Ezt a cukrozott citromot felhasználhatjuk süteményekhez, limonádéhoz, édes dolgokhoz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése