- citrom 7-8 db
- só (jódozatlan!!!!!)
- 1 db 7,2 l-es üveg
Elkészítés:
A megmosott szárazra törölt méhviasszal kezelt (héja emberi fogyasztásra alkalmas) citromokat kb. fél cm vastag karikákra vágjuk.
A tisztára mosott üveg aljába teszünk 3. ek sót. A só jódozatlan legyen, ugyanis a jódozottól megfeketedik a citrom és a lé is!!!
Erre elkezdjük rétegezni a citrom karikákat. Minden réteget megszórunk 1 ek. sóval.
Amikor az üveg megtelt a tetejét szintén 3 evőkanál sóval zárjuk le.
Csavaros tetővel légmentesen lezárjuk az üveget és polcra tesszük.
Egy kis idő múlva lé keletkezik az üvegben, ahogy a só és a citrom "egyesül".
Ezt a sózott citromot felhasználhatjuk főzésnél. Húsételek, halételek, stb. készítésénél
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése