2015. szeptember 26., szombat

Citrom sóban


Hozzávalók:
  • citrom 7-8 db
  • só (jódozatlan!!!!!)
  • 1 db 7,2 l-es üveg
Elkészítés:
A megmosott szárazra törölt méhviasszal kezelt (héja emberi fogyasztásra alkalmas) citromokat kb. fél cm vastag karikákra vágjuk.

A tisztára mosott üveg aljába teszünk 3. ek sót. A só jódozatlan legyen, ugyanis a jódozottól megfeketedik a citrom és a lé is!!!

Erre elkezdjük rétegezni a citrom karikákat. Minden réteget megszórunk 1 ek. sóval. 

Amikor az üveg megtelt a tetejét szintén 3 evőkanál sóval zárjuk le. 

Csavaros tetővel légmentesen lezárjuk az üveget és polcra tesszük.

Egy kis idő múlva lé keletkezik az üvegben, ahogy a só és a citrom "egyesül".

Ezt a sózott citromot felhasználhatjuk főzésnél. Húsételek, halételek, stb. készítésénél

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bólyi túrós lepény

Hozzávalók: 25 dkg liszt ½ cs. sütőpor 22 dkg porcukor reszelt citromhéj mazsola 2 tojás 2 dl tej 2 x 5 dkg vaj margarin ...