2015. szeptember 26., szombat

Csilis bab egyszerűen

Hozzávalók:
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 75 dkg darált hús (sertés vagy marha)
  • 500 g paradicsompüré
  • 50 dkg vörös babkonzerv
  • 30 dkg csemegekukorica
  • 30 dkg bébi répa konzerv vagy fagyasztott
  • 2 db friss csilipaprika
  • bors
  • oregánó
  • bazsalikom 

Elkészítés:



A hagymát finomra vágjuk, megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst is és együtt pirítjuk. 

Hozzáöntjük a paradicsompürét. 
Beletesszük a babot és az apróra vágott csilipaprikát a magokkal együtt. 
Belerakjuk a répát és a kukoricát is. 






Fűszerezzük, egyet rottyantunk rajta és már kész is.









Megjegyzés: 
Ha a bébirépánk fagyasztott, azt előpárolhatjuk, vagy a hús pirítása után kerüljön bele, és főzzük meg együtt, de figyeljünk, hogy roppanós maradjon azért. Ezután mehetnek hozzá a konzervek és fűszerek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...