Hozzávalók
Tölteni:
- 8 db tojás
Töltéshez:
- 2 evőkanál majonéz
- 2 mokkáskanál mustár
- 2 csipet só
- 2 csipet őrölt szerecsendió
- 1 csipet őrölt feketebors
- 80 g vaj
- a főtt tojások sárgája
Mártáshoz:
- 4 evőkanál majonéz
- 4 kávéskanál mustár
- 4 evőkanál tejföl
- 2 kávéskanál citromlé
- 2 csipet só
- 1 csipet őrölt feketebors
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 2 mokkáskanál porcukor
Elkészítés:
Elsőként
feltesszük főzni a tojásokat hideg vízben, majd forrástól számított 9-10 percig
főzzük. Ha letelt az idő, hideg vízbe tesszük. Ha már csak langyosak, eltávolítjuk
a tojáshéjakat.
Félbevágjuk
a tojásokat, kiszedjük a sárgájukat.
A megfőtt
tojássárgájákat összekeverjük a szobahőmérsékletű vajjal, sóval, borssal,
szerecsendióval, majonézzel és mustárral.
A fél tojások mélyedéseibe töltjük vissza nyomózsákból a tojásos, majonézes tölteléket, vagy pedig ugyanilyen módon megtöltünk két fél tojást és összefordítjuk őket.
A szószhoz
összekeverjük a mustárt, majonézt, tejfölt, szerecsendiót, sót, borsot és
citromlevet, majd az egész tojásokra öntjük.
Majonézes salátával vagy önmagában, pirítóssal tálaljuk. Mi sült bécsi virslivel és frissen sütött kenyérrel ettük új év délelőttjén.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése