Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell filé
- 3 db citrom
- só
- bors
- babérlevél
- konyhai zsineg
- zsír, a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A felszeletelt csirkemelleket 2 citrom levével meglocsoljuk. Sózzuk, borsozzuk.
Egy
éjszakán át hűtőben hagyjuk pácolódni.
Az edényt
zárjuk le a tetejével, mert a citrom erős illatát átveheti minden a hűtőben.
A harmadik
citromot felkarikázzuk, úgy, hogy minden szelet húsunkhoz elég legyen Ezt is
hűtőbe tesszük.
Másnap
kiterítünk egy darab alufóliát a munkalapra és ezen készítjük elő a húst a
sütésre.
Minden
szelet húsra teszünk egy citromkarikát, erre egy darab babérlevelet.
Zsineggel a
húsra rögzítjük.
Zsírozott tepsibe rakjuk sorban egymás mellé.
Tehetünk a
tepsibe sütőlapot vagy sütőpapírt. Ez esetben azt kenjük meg olvasztott zsírral.
Amennyiben
a hús nem itta be teljesen a citromlevet, azt rálocsoljuk a tepsiben levő
előkészített hússzeletekre.
Sütőben
megsütjük a húst.
Mikor kész,
levágjuk a zsineget és tálra rendezzük a citromos hússzeleteket.
Rizzsel
vagy sült burgonyával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése